Zirvede Haber

Bursa’da Meydanlar Isınıyor! Bursa’da “Geniş” Muhalefet İttifakı Yaz Aylarında Fırtına Gibi Esecek! Mazlum Halklar İçin Ortak Miting!

Bursa’da Meydanlar Isınıyor! Bursa’da “Geniş” Muhalefet İttifakı Yaz Aylarında Fırtına Gibi Esecek! Mazlum Halklar İçin Ortak Miting!

“Bayramda bayramlaşmak gerekir… CHP İl Başkanı İsmet Karaca, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İl Başkanı Naim Öztürk, Demokrat Parti İl Başkanı Çağrı Kaplan, Demokratik Sol Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, Deva Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz, Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Memleket Partisi İl Başkanı Güner Alkan ve Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Bülent Çelik katılımı ile zoom üzerinden bayramlaştık. Bursa ve ülke gündemini konuştuk” Ramazan Bayramı’nın ikinci günü cuma günü yapılan muhalefet partilerinin bayramlaşması siyasi kulisleri hareketlendirdi.

İl Başkanlıkları düzeyinde gerçekleşen bayramlaşmada ortak değerlerde sıkı bir işbirliğinin yapılması prensibi kabul edildi. Yunuseli Havaalanı Platformu için daha önce CHP, İYİ Parti, Saadet Parti, Demokrat Parti, Gelecek Parti ve DEVA Parti İl Başkanları bir araya gelmiş ve ortak açıklamada bulunarak havaalanı arazisi üzerinde olabilecek bir yapılaşmaya karşı olduklarını açıklamış, Bursa’nın ortak kazanımlarında birlikte hareket edeceklerini beyan etmişlerdi. Bursa’da büyük çabalarla oluşturulan Muhalefet İttifakı’na; 17 günlük kısıtlama sonrası yeniden başlatılacak olan normalleşme sürecinde ilk kez yapılacak olan “Zulme Sessiz Kalma” 15 Temmuz Demokrasi ve Şehreüstü Meydanı’nda 17 Mayıs Pazartesi 17,30’da yapılacak olan mitinge Türkiye Değişim Parti, Demokratik Sol Parti, Memleket Parti ve Yeniden Refah Parti İl Başkanlığı’da katılarak halka genişledi. Muhalefet İl Başkanları’nın bayramlaşmada özellikle Bursa’ya söz verilen ama Hükümet’in 3,5 yıl, belediyelerin 2 yıldır gerçekleştiremediği 9 önemli konuyu ele aldıkları öğrenildi. Mayıs ve Haziran ayları içinde muhalefet partiler ortak komisyonlar kurarak özellikle belediyelerin çalışmalarını ele alması bekleniyor. Yunuseli Havaalanı, Şehir Hastanesi- Emek Hattı ile T2 Tramvay Hattı, Ulaştırmayan Ulaşım, Ankara Yolu Cepheli Kamu Kurumlarına Ait Arazi ve Bina Alanları, Rantsal Dönüşüm, Timsah Arena, Yeni Sanayi İmar Alanları ve Şehrin İmara Açılması Beklenen Arazileri, Büyükşehir ve İlçe Belediyelerine Devredilen Arazilerin Son Durumları, Yüksek Hızlı Tren ve Yenişehir Havaalanı Son Durumu, Kentin Kuraklık Tehdidine Karşı Devreye Alınması Planlanan Barajların Son Pozisyonları ve Aşamaları, Tarım Alanlarının Islahı, Kültür ve Turizm Alanındaki Son Yatırımlar, Marmara Denizi’ndeki Çevre Kirliği gibi konuların konuşulduğu İl Başkanları’nın buluşması 2,5 saat sürdü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ