Zirvede Haber

Pandemide 51 eczacı ve 19 eczane çalışanı hayatını kaybetti

Pandemide 51 eczacı ve 19 eczane çalışanı hayatını kaybetti

Pandemide 51 eczacı ve 19 eczane çalışanı hayatını kaybetti. Kovid-19 tedavisinde zaman zaman ciddi tedarik güçlükleri yaşandı, bu yüzden çok sayıda eczacı sağlıkta şiddet mağduru oldu.

Pandemi nedeniyle 1 yılı aşkın süredir tüm sağlık çalışanlarının yıpratıcı bir dönemden geçtiğini söyleyen Altınbaş Üniversitesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üy. Nilay Aksoy, “Eczacılar Odası’ndan edindiğim bilgiye göre pandemide 51 eczacı ve 19 eczane çalışanı hayatını kaybetti. Bu zorlu süreç hala devam ediyor. Eczacılar da yoğun bir çaba sarf ederek pandemiyle mücadelede önemli sorumluluklar üstlendi. Birçok sağlık kuruluşunun zorunlu sebeplerle sınırlı sayıda hasta kabul edebildiği bu süreçte eczacılar, halka en yakın sağlık danışmanları olarak kesintisiz hizmet verdi” dedi.

Türkiye’de tüm serbest eczacılar, ilaç endüstrisindeki eczacılar, klinik ve hastane eczacıları ile akademisyen eczacıların pandemi sırasında karşılaşılan pek çok sorunu çözmek için birlikte çalıştıklarını söyleyen Altınbaş Üniversitesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üy. Nilay Aksoy, 14 Mayıs Eczacılık Günü nedeniyle meslektaşlarının pandemi sürecinde yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Pandemide eczacılarının halka yakın olduklarını ve birçok fedakarlıkta bulunduklarını anlatan Aksoy, birçok sağlık kuruluşunun zorunlu sebeplerle sınırlı sayıda hasta kabul edebildiği bu süreçte eczacıların halka en yakın sağlık danışmanları olarak kesintisiz hizmet verdiklerini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ