Zirvede Haber

Yeni Bebeklerin enfeskiyon süresini BENEO’nun Orafti®Synergy1’i azaltıyor

Yeni Bebeklerin enfeskiyon süresini BENEO’nun Orafti®Synergy1’i azaltıyor

Yaşamın ilk yılındaki bebekler için yapılan uzun süreli bir çalışma, BENEO’nun Orafti®Synergy1′inin, enfeksiyon süresini azalttığını kanıtladı

Yakın zamanda AB tarafından finanse edilen bir projeden yayınlanan bir çalışma, bebek maması sütünün oligofruktozla zenginleştirilmiş inülin (Orafti®Synergy1) ile prebiyotik olarak zenginleştirilmesinin, bebeğin hayatının ilk yılında enfeksiyonların süresini azalttığını gösteriyor.

Çalışma, AB tarafından finanse edilen entegre bir girişim olan EARNEST projesinin (EARly Nutrition programlama-uzun vadeli Etkinlik ve Güvenlik Denemelerinin takibi) bir parçasıdır. Birden fazla yerde prospektif, randomize, çift kör, plasebo kontrollü bir çalışma gerçekleştirildi. Sadece mama ile beslenen ve çalışmanın başlangıcında 4 aydan küçük olan 160 sağlıklı bebeği içeriyordu.

Bebek maması ya 0.8 g / 100 mL BENEO’nun Orafti®Synergy1 bir hindiba kökü türevi prebiyotik ile veya  bir kontrol formülü ile zenginleştirildi. Bunlar bebekler 12 aylık olana kadar verildi. Bulgular, her iki formülün de iyi tolere edildiğini ve güvenli olduğunu gösterdi. Bununla birlikte, Orafti®Synergy1 ile zenginleştirilmiş bebek mamasını tüketen bebeklerin, kontrol grubuna kıyasla önemli ölçüde daha kısa enfeksiyon atakları vardı. Ek olarak, prebiyotik formülü tüketenler için toplam günlük ağlama süresi daha düşüktü ve dışkıları 12 aylık dönem boyunca önemli ölçüde daha yumuşaktı. Anke Sentko – BENEO Ruhsatlandırma İşleri ve Beslenme İletişim Başkan Yardımcısı şu yorumu yapıyor: “Araştırma sonuçları özellikle heyecan verici çünkü bebeğin hayatındaki ilk yılını ilk kez bu araştırma yansıtıyor veenfeksiyon süresinin Orafti®Synergy1 ile zenginleştirilmiş formül tüketen grup tarafındanönemli ölçüde azaldığını gösteriyor. Şüphesiz bu hem bebekler hem de ebeveynleri için iyi bir haber. Doğru bileşen seçimi ile, formüller prebiyotik oligofruktozla zenginleştirilmiş inülin ile zenginleştirilerek iyileştirilebilir ve emzirmenin altın standardına yaklaştırılabilir. ”

Bu, bebeklerde 0,8 g / 100 mL Orafti®Synergy1 kullanan üçüncü çalışmadır ve güvenilirliği, iyi tolerans ve sağlık yararları kanıtlanmıştır, ancak Orafti®Synergy1 ile bu kadar uzun süreli ilk çalışmadır.

Ayrıca prebiyotiklerin, bebeğin iç savunma sistemiyle bağlantılı bağırsak mikrobiyotası üzerindeki olumlu etkilerine dair artan kanıtlara katkıda bulunuyor. Bu bağlamda, faydalı bakterilerle bağırsak mikrobiyotasının sağlıklı bir şekilde kolonileştirilmesi, bağışıklık sisteminin doğru gelişimi için yüksek önem arz etmektedir.

Prebiyotik olarak tanımlanmış ve oligofruktozla zenginleştirilmiş bir inülin olan BENEO’nun Orafti®Synergy1’i bağırsaktaki yararlı Bifidobakterileri besler ve böylece mikrobiyotayı olumlu yönde etkiler. Anne sütüyle beslenen bebeklerin mikrobiyotası, bağırsak ortamını olumlu yönde etkileyen yüksek sayıda Bifidobakteri ile karakterizedir. Her çocuk emzirmeden yararlanamasa da, bu çalışma bebek mamasının prebiyotik zenginleştirilmesiyle daha güçlü bir iç savunma sistemi, gelişmiş dışkı kıvamı ve diğer faydalar elde etmelerinin mümkün olduğunu göstermektedir.

BENEO ve bileşenleri hakkında daha fazla bilgi için www.beneo.com ve www.beneonews.com
Twitter:@_BENEO  LinkedIn: www.linkedin.com/company/beneo ziyaret edilebilir.

BENEO-InstituteBENEO’nun Beslenme Bilimi, Beslenme İletişimi ve Ruhsatlandırma İşleri takımlarının deneyimlerini bir araya getiren bir kuruluştur. Müşterilerine ve ortaklarına, ürün içeriği onayı, fizyolojik etkiler, besin bileşenleri konularından iletişim ve etiketlemeye kadar çeşitli alanlarda danışmanlık yapar. BENEO-Institute’ ün çalışmalarının temelini kilo kontrolü, sindirim sistemi ve kemik sağlığı, fiziksel ve zihinsel performans ve düşük glisemik indeksli diyetin sağlıklı beslenme, hastalıkların önlenmesi ve aynı zamanda diş sağlığı üzerindeki olumlu etkileri oluşturur.

BENEO-InstituteBENEO’nun bileşenleriyle ilgili her türlü beslenme ve düzenleme konuları hakkındaki en yeni bilimsel araştırmalara ve bilgilere erişim olanağı verir. BENEO müşterilerine ve iş ortaklarına  gıda endüstrisindeki en önemli meseleler hakkında rehberlik yapar.

BENEOSüdzucker Grubu’nun bir parçası olup yaklaşık 1.000 kişiye istihdam sağlamaktadır ve Belçika, Şili, Almanya, İtalya’da üretim birimleri bulunmaktadır. www.BENEO.com    www.BENEOnews.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ