Zirvede Haber

Rusya merkezli siber güvenlik distribütörü, İstanbul’da ofis açtı.

Rusya merkezli siber güvenlik distribütörü, İstanbul’da ofis açtı.

Koronavirüs salgınıyla ivme kazanan siber güvenlik pazarının dünya çapındaki büyüklüğü, 4 yılda 7 kat büyüyerek 167,13 milyar dolara ulaştı. Ülkemizde ise 2020’de 120 bine yakın siber saldırı gerçekleştirildi. Bu tablo, sektör oyuncularının yatırım ibresini Türkiye’ye çevirdi. Küresel siber güvenlik şirketleri tarafından pek çok kez “en iyi distribütör” seçilen Axoft, yeni temsilciliğini Türkiyede açmaya karar verdi. Rusya merkezli şirketin hedefi, üç yıl içinde ülkemizdeki siber güvenlik pazarının önde gelen aktörlerinden biri olmak.

Pandeminin tahtını sağlamlaştırdığı konulardan biri de internet ve dijital araçların kullanımı oldu. Salgına karşı uygulanan karantinalar ve pek çok sektörde uzaktan çalışma düzenine geçilmesiyle, her şey dijital ortamda çözülürken, siber güvenlik saldırıları da hayatımızın olağan bir parçası haline geldi. Küresel siber güvenlik pazarı, 2016’dan 2020’ye 7 kat büyüyerek 167,13 milyar dolara  ulaştı. Türkiye’de ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın verilerine göre, geçtiğimiz yıl 118 bin 470 siber saldırı ve 36 bin 242 adet zararlı bağlantı tespit edildi. Büyüyen siber güvenlik pazarı uluslararası oyuncuların yatırımlarını da büyütürken, İstanbul’daki Siber Güvenlik Mükemmeliyet Merkezi aracılığıyla hizmet veren Axoft, temsilcilik açmaya karar verdi. 1.500 tedarikçi ve 4.500 iş ortağını kapsayan ağıyla 2020’de 300 milyon dolar ciro elde eden Rusya merkezli şirket, siber güvenlik alanındaki yüksek teknoloji ürünleri için danışmanlık, tedarik ve uygulama hizmetleri veriyor.

Küresel siber güvenlik şirketleri “en iyi distribütör” seçti

Konuyla ilgili açıklama yapan Axoft Stratejik İş Geliştirme Direktörü Evgeny Kurtukov, “Kaspersky, Positive Technologies, Trend Micro, Palo Alto Networks gibi siber güvenlik sektörünün küresel oyuncuları tarafından pek çok kez en iyi distribütör seçildik. Kurulduğumuz 2009’dan bu yana, Amerika’nın ünlü BT dergisi CRN tarafından bilgi güvenliği sistemleri alanında en iyi BT distribütörü olarak listelendik. 12 yıllık birikimimizi Rusya, Belarus, Ermenistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve Moğolistan’dan sonra Türkiye’nin hizmetine sunduğumuz için mutluyuz. Üç yıl içinde ülkedeki siber güvenlik pazarının önde gelen aktörlerinden biri olmayı hedefliyoruz” dedi.

5 yılda 15 ülke hedefi

2019’da Kasperksy’den dünya çapında en hızlı büyüyen distribütör ödülünü almaya hak kazandıklarını söyleyen Kurtukov, Axoft’un küresel hedeflerine de değindi: “Organik ve inorganik büyüme olanaklarını değerlendiriyoruz. En geç 5 yıl içinde temsilciliklerimizi 15 ülkede yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Doğu Avrupa ve Güneydoğu Asya’daki ülkelerle ilgileniyoruz. Yeni Siber Güvenlik Mükemmeliyet Merkezimizi de Güneydoğu Asya’da açmayı planlıyoruz.”

En güncel çözümleri Türkiyenin hizmetine sunuyoruz

Axoft’un Türkiye İş Geliştirme Müdürü Nihat Dikçe ise şu açıklamaları yaptı: “Uç Nokta Güvenliği, Ağ Güvenliği, SCADA Güvenliği, Tehdit Yönetimi, Uygulama Güvenliği, Güvenlik Operasyonları Merkezi gibi en güncel çözümleri Türkiye’nin hizmetine sunuyoruz. Hizmet kapsamımızı her yıl yeni teknolojik ürünlerle büyüteceğiz. Halen Positive Technologies, Immuniweb ve LumoGöz çözümlerine tanıtım ve satış desteği veriyoruz. Potansiyel tedarikçilerle görüşmelerimiz ve siber güvenlik alanında işbirliği yapacağımız üreticilerle teknik değerlendirmelerimiz de hızla devam ediyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ