Zirvede Haber

Mekanları ışığa ulaştıran sanat eserleri

Mekanları ışığa ulaştıran sanat eserleri

Üretim aşamasında çok branşlı bir anlayışla çalışan multi-disipliner sanatçı Naz Işıksoy’un ellerinden çıkan masalar, tuvaller, mumluklar, tütsülükler ve tekstil ürünleri, kendi yarattığı online satış platformu www.nazisiksoy.com üzerinden sanatseverlerle buluşuyor. Tasarladığı modellerin her birini Haute Couture olarak adlandırabileceğimiz sanatçının en çok ilgi gören tasarımı ise Hikari masa modeli.

Farklı disiplinleri denemekten çekinmeyen çok branşlı bir yaklaşımla üreten sanatçı Naz Işıksoy, eğitimini almış olduğu tasarım ve doku kuramını, dijital, kanvas, ahşap ve alternatif çeşitli tabanlar üzerinde çalışmalarda uyarlıyor.

İnsanın üç temelden süregeldiğine inanan ve dört ana temel üzerine tasarlayan Naz Işıksoy’a göre bu dört madde ‘Sufi’, ‘Hikari’, ‘Dirim’ ve ‘Varoluş Senin Elinde’.

Yarattığı dekorasyon ürünlerinin en ilgi çeken modellerinden biri olan Hikari masalar ile sanatının hem estetik hem de soyut kısmına değiniyor. Japon kültüründen gelmiş olan ışık anlamını taşıyan Hikari, sanatçı için ise insanın ışığa ulaşması şeklinde kodlanarak sanatına yansıyor.

Marka hikayesini bir de sanatçının ağzından dinleyelim: “Nasıl ki seyrelttikçe boyayı, rengin özüne dönüyoruz ya da belki de uzaklaşıyoruz. İnsan da budur, soydukça personaları, başka  benlikleri çıkıyor. Her benlik ve karakter bizim gördüğümüz, görünenin yansıması ya da bir kısmı sadece. Derinlerde başka kimlikler de barınıyor.

Bu tek boyutlu eserleri ürettiğim zamanlarda çevremden, bu fikirleri daha somut, çift boyuta taşıma ısrarı geldi keza ben de resim ile yetinmeyip daha fazla ses çıkarmak istiyordum. Bu nedenle işlevsel faktörünü de devreye sokmak istedim ve markalaşma fikrine sıcak baktım. Şimdi ise bu serüvenin içindeyim. Kendi adım ile çıkarmış olduğum ‘Naz Işıksoy’ markasının çıkış noktası da tam anlamıyla budur.”

NAZ IŞIKSOY kimdir? 1995 yılında Bursa’da doğan sanatçı, 2013’te Türkiye, Bursa’da resim ve sanat atölyesinde temel sanat eğitimi aldı. 2019 yılında Bilgi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Moda Tasarım Bölümü’nden onur belgesi ile mezun oldu. Santral İstanbul’da “SIMULATION” koleksiyonu ile giyilebilir sanat adı altında kapsül koleksiyon olarak hazırladığı kişisel defilesini Bilgi Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdi. Avrupa ve Türkiye’de ulusal/yerel sergi & sempozyumlara katılan Naz Işıksoy, günümüzde ağırlıklı resim olmak üzere multi-disipliner sanatçı olarak faaliyet göstermektedir. Işıksoy, resim, dijital manipülasyon, dekorasyon, moda tasarım ve heykel enstalasyon alanlarındaki üretimlerini, kurucusu olduğu online satış platformu Nazisiksoy.com’da sanatseverlere ulaştırmaktadır. Yaşamını yarı zamanlı Bodrum Gümüşlük’te, ağırlıklı olarak İstanbul’daki atölyesinde sürdürdü.

SANAT PROJELERİ VE SERGİLER

2019 ‘SIMULATION’ Fashion Show Project Exhibition, Istanbul Bilgi University Faculty of Applied Sciences, Santral Istanbul, Kağıthane, Istanbul

2019 ‘Interdisciplinary Meeting’ Art Exhibiton, Antik Cisterna Hotel, Fatih, Istanbul.

2019 ‘THIS IS US’ Art Exhibiton, NişArt Gallery, Şişli, Istanbul

2019 ‘Olağan Şeyler’ Art Exhibition, La Vision Art Gallery, Beşiktaş, Istanbul

2019 ‘The Wind Of Dreams’ Art Exhibition, La Vision Art Gallery, Beşiktaş, Istanbul

2020 ‘Kadın’ Art Exhibition, Istanbul Barosu, Taksim, Istanbul

2020 ‘IAAF ART & ANTIQUE FAIR’ , Istanbul

Naz Işıksoy’un yakın gelecekteki hedefi, kurmuş olduğu marka, yerel ve global pazarda yerini alırken bu süreçte seri üretim kaygısına girmeden, sanatını ve mesajlarının içeriğini misyon edinerek birçok kitleye ulaştırmak. Bu süreci kaygısız ve yaratıcı geçirirken, fikir tohumlarının katlanarak büyümesi ve her bir eve veya insana ulaşması.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ