Zirvede Haber

Enerji Hattı Uğruna Köyü Susuz Bıraktılar! İYİ İnsanlar Kirazlıyayla’da…

Enerji Hattı Uğruna Köyü Susuz Bıraktılar! İYİ İnsanlar Kirazlıyayla’da…
“TBMM Grup Başkanımız ve Milletvekilimiz İsmail Tatlıoğlu, GİK Üyemiz Müberra Çakır, İlçe Başkanımız Ercan Özel ve İlçe yöneticilerimizle Yenişehir Kirazlıyayla köyünde yine köylülerimizin yanındaydık. Şirketin hoyrat tutumuna isyan eden köylülerimizi dinledik. İnsanımızı, doğayı, yeşili yok sayanları biz de yok sayacağız…” İYİ insanlar 4 gündür enerji nakil hattı çekmek için susuz bırakılan Yenişehir’e bağlı Kirazlıyayla köyünde idiler. Maden şirketi tarafından tesislerine çekilen enerji hatlarının köy içinde kanalizasyon ve su şebeke hattını adeta parçalayarak açılan kanal nedeni ile bazı evler susuz, bazı evleri de su basmıştı.
İncelemelerde bulunmak üzere İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, TBMM Gurup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, GİK Üyesi Müberra Çakır ve İlçe Başkanı Ercan Özel ile İlçe Yönetimi; Kirazlıyayla giderek incelemelerde bulundu. Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı köyde köylüler ile enerji hattını çeken işçiler sık sık karşı karşıya geliyor.
İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu; “Ülkenin neresinde bir yara varsa biz İYİ insanlar olarak oradayız. Kirazlıyayla da hukuk tanımayan bir maden şirketi, pandeminin en ağır geçtiği, sokağa çıkma kısıtlaması da fırsat bilerek, köyün içinden plansız mizansız geçirdiği bu hatla koca bir köyü susuz bıraktı! Elbette ki; buna bir cevap köylü tarafından verilecektir. Mağdur köylülerimizin bu konuda yanlarındayız, yanlarında olmaya da devam edeceğiz.” dedi.
Milletvekili ve Gurup Başkanı İsmail Tatlıoğlu; “21’ci yüzyılda köylülerin yaşadıkları ortadadır. Mahkeme devam ederken adeta yangından mal kaçırırcasına, kısıtlama gününde bu hattı çekerek, köylülere adeta çin işkencesi yapıyorlar. Olayı en başından beri titizlikle takip ediyoruz. Türkiye çadır devleti değildir, hukuk devletidir. Günlerdir susuz kalan köy için yasal girişimlere başladık. Köylümüzü yalnız bırakmayacağız.” dedi.
İlçe Başkanı Ercan Özel; ” Tam da şu dakikalarda maden şirketi köyün tam ortasından yerin altından yüksek enerji hattı döşemek için neredeyse bütün köyün altyapısını parçalayacak. Zaten altyapı sağlıklı değil, içme suyu ve kanalizasyon altyapıları dokunduklari yerden patlayacak. Tamiri bile uzun zaman alacak. Ramazan ayının son günlerinde kadir gecesi, arefe, bayram dahil köy susuz kalacak. Köylüler; “Ramazan ayı, oruçluyuz yapmayın, bize bunu” desede maden şirketi onları dinlemiyor. Zaman zaman arbedeler yaşanıyor. 68 yaşında ki Hüseyin amca üzüntü, stres ve sıcaktan fenalaşarak bayıldı, Yenişehirden ambulans çağrıldı. Köylüler kolluk kuvvetlerince evlerinde tutulmaya çalışılıyor.

Bizler; “Yapacaksanız bile bayramdan sonra yapın. Ramazan’ın son günlerini köylülerimiz susuzlukla, toz toprakla, kavga gürültü ile geçirmesin” diyerek yetkilerle ile görüşmeler gerçekleştirdik. Sayın Valimiz ile bizzat milletvekilimiz sayın İsmail Tatlıoğlu, sayın Kaymakamımızla ve şirket yetkilileri ile de bizler görüşüp ramazan da bu çalışmanın durdurulması köylülerimizin daha da zor durumda bırakılmamasını istedik. Mübarek ramazan günlerinde müslüman bir topluma yapılan bu zulüm emin olun, gayretullaha dokunur. Zülm ile abad olanın ise ahiri berbad olur. Oruçlu Müslüman kardeşlerimiz zulme uğrarken sessiz kalmak Müslüman ahlakıyla asla bağdaşmaz.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ