Zirvede Haber

Günlük vaka sayısında dünya rekoru!

Günlük vaka sayısında dünya rekoru!

Pandeminin başladığı günden bu yana dünyada 146 milyonun üzerinde kişinin testinin pozitif çıktığı Covid-19’da günlük vaka rekoru kırıldı. Geçtiğimiz 24 saatte 893 binden fazla yeni vaka meydana gelirken bunun başlıca nedeninin son günlerde sağlık sistemi çöken ve virüsten derinden etkilenen Hindistan olduğu bildirildi.

Geçtiğimiz 24 saatte Covid-19 vaka rekoru kırıldı.

893 binin üzerinde yeni corona virüs vakası kaydedilirken bunun en önemli sebebinin son günlerde salgından en fazla etkilenen ve sağlık sistemi çöken Hindistan olduğu bildirildi.

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, son 24 saatte 346 bin 786 vaka tespit edilirken toplam vaka sayısı 16 milyon 610 bin 481’e yükseldi.

Ülkede günlük vaka sayısı önceki gün ve dün olduğu gibi bugün de dünya genelinde şimdiye kadar görülen en yüksek seviyeye ulaştı. Daha önce 8 Ocak’ta ABD’de kaydedilen 307 bin 581 vaka bir ülkede görülen en yüksek günlük vaka artışı olmuştu.

EN ÇOK VAKA ABD’DE GÖRÜLDÜ

Dünyada corona virüsten en fazla etkilenen ülke Amerika Birleşik Devletleri olurken , ülkede pandeminin başladığı günden bu yana 32 milyonun üzerinde vaka görüldü.

Geçtiğimiz gün 63 bin 736 vakanın görüldüğü ABD’de pandeminin başından bu yana yaklaşık 571 bin kişi Covid-19 sebebiyle hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ