Zirvede Haber

Şiddetin cinayete vardığı bir takım olumsuz olayın da yaşanma ihtimalini yaşamak istemiyoruz!

Şiddetin cinayete vardığı bir takım olumsuz olayın da yaşanma ihtimalini yaşamak istemiyoruz!

Birleşik Kamu-İş Bölge Temsilcisi Özkan Rona, 2019 yılının Ekim ayında Ülkü Ocakları’nın okullarda kitap dağıtması hakkında yaptığı açıklama sonrası saldırı girişiminde bulunulmuştu.

2019 Ekim ayında Yıldırım’da bir ortaokulda ülkü ocakları logolu kitapların dağıtılması üzerine kamuoyuna bir açıklama yapan Özkan Rona, durumun yanlışlığına dikkat çekmişti. Açıklamadan iki gün sonra, Rona’ya saldırı gerçekleştirilmişti. Bir süre sonra çevre binalardan ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleri ise olayın seyrini değiştirerek dava açılmasını sağlamıştı.

20 Ocak’da görülen ilk duruşmaya yalnızca sanık avukatları katılmış ve mahkemede ‘kişilerin siyasi bir bağlantısı olmadığını, basit bir olay olduğu’ üzerinden bir savunma yapmıştı. Bugün o davanın ikinci duruşması görüldü.

12 Eylül öncesi tetikçilerini sahaya sürüyorlar

Duruşma sonrasında açıklama yapan Özkan Rona, “Türkiye’de son dönemlerde bir takım karanlık ellerin; iktidarın, hükümet ortaklarının hoşlarına gitmeyen beyanları, eylemleri, muhalefetleri önlemek nedeniyle 12 Eylül öncesinin tetikçilerini sahaya sürdüklerini görüyoruz. Bu örnek olay da olduğu gibi Türkiye’nin çeşitli yerlerinde muhalif kişi, yazar, gazeteci, akademisyen, düşünür kimler varsa böyle çeteler eliyle derdest edilmeye çalışılıyor. Ne yazık ki politik bir hamle olarak yaptıklarının arkasında duramayarak, arkasından kaçarak, çeşitli komik bahanelere sığınarak gizlemeye çalışıyorlar. Bizim buradaki hedefimiz mahkemede aciz duruma düşürülmüş, yaptığını savunamayan ve bir tetikçi gibi kullanılan gençlerin ceza alması değil aslında. Bizim buradaki mücadele amacımız; adeta gençleri ortaya bir tetikçi olarak sunan asıl azmettiricilerin, asıl tetikçilerin Türkiye’nin bir döneminden de çok iyi tanıdığımız karanlık ellerin ortaya çıkması. Biz asıl azmettiricilerin ortaya çıkması konusunda hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sanıkların beyanlarını da çeşitli bilgi ve delillerle, sosyal medya paylaşımlarıyla net bir şekilde yalanladık. Mahkemeyi yanıltmaya yönelik beyanların olduğunu da belgeledik, kanıtladık.” dedi.

Konuya dair açıklama yapan Eğitim-İş Genel Başkanı  Orhan Yıldırım, “Türkiye’de uzun bir süredir çok ciddi şiddet olaylarına ne yazık ki kamuoyu olarak tanık oluyoruz. Eğitim-İş olarak, ülkemizde bulunan şiddet sarmalının bir an önce bitmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu şiddetin bitmesi için; mahkemelerde, adalet mekanizması önünde, beğenmediği görüşte olanları şiddet ve baskı yoluyla ortadan kaldırmaya yönelik tavır gösterenlerin ve bu tavrın arkasında olan güçlerin ortaya çıkarılması gerekiyor. Gereken cezayı almadıkları taktirde hem bu kişiler hem de bu kişileri kendine örnek alan kişiler yeniden şiddet uygulamaya meyilli oluyorlar. Daha sonrasında hiç istemediğimiz türden, şiddetin cinayete vardığı bir takım olumsuz olayın da yaşanma ihtimalini arttırıyor. Bugün burada Eğitim-İş sendikası olarak, biz sendikamızın yetkililerinin dün de bugün de yarın da arkasında olmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Özkan Rona’ya gerçekleştirilen saldırı davasının 3. duruşması 23 Eylül 2021’e ertelendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ