Zirvede Haber

Mücadelemiz Sürecek!

Mücadelemiz Sürecek!

“Hatırlanacağı üzere 2019 Ekim ayında Yıldırım’da bir ortaokulda ülkü ocakları logolu kitapların dağıtılması üzerine kamuoyuna bir açıklama yaparak , durumun yanlışlığına dikkat çekmiştik.” sözler geçmiş dönem Eğitim İş Bursa Başkanı Özkan Rona’ya ait. Rona; “Bu açıklamamızdan iki gün sonra, Bursa Ülkü Ocakları resmi görevlileri tarafından hazırlanan alçakça bir pusu ile şahsıma saldırı gerçekleştirilmişti. Zanlılardan birisi olaydan hemen sonra yakalanmış; Osmangazi Belediyesi’ne ait otoparkın, olayı gören güvenlik kamerası kayıtlarının yok olacağını düşünerek olsa gerek, diğer saldırganları tanımadığını, konuşmak için gittiğini, darp olmadığı, trafikte bir yol verme meselesi olduğu hikayesi üzerinden ifade vermişti.

Bir süre sonra çevre binalardan ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleri ise olayın seyrini değiştirerek dava açılmasını sağladı. İlk duruşma 20 Ocak’da görüldüğünde ortada yalnızca sanık avukatları vardı ve mahkemede kişilerin siyasi bir bağlantısı olmadığını , basit bir olay olduğu üzerinden bir savunma yapıldı. Tıpkı bu mafyatik yapının diğer pusularında olduğu gibi, organize suçu basitleştirmek, azmettiricilerini gizlemek için “bakkaldan sigara alırken tartıştık” benzeri bireysel üstlendirme oyunu oynanmak istense de , ilk celsede mahkemeye sunduğumuz delillerle zanlıların Bursa Ülkü Ocakları resmi görevlileri olduklarını ortaya koyduk.

Amacımız, milliyetçiliği bir rant alanı olarak kullanan ve bu uğurda gençleri zehirleyerek birer tetikçiye dönüştüren anlayışa, çocuklarımızı teslim etmemektir. Bilinmesini isteriz ki, tetikçiye dönüştürülmüş çocuklarla bir hesabımız yoktur. Zira bugün -milliyetçi söylemlerle-suça sürüklenen çocukların unvanları ellerinden alınmış, mahkemede yalnız bırakılmış, suçu üstlenmeleri istenmiştir. Biliyoruz ki, tetikçiliğin kaderi budur. Davanın ikinci duruşması 22 Nisan Perşembe (yarın) Bursa Adliyesi’nde görülecek. Perde arkasına gizlenmiş azmettiricileri ortaya çıkarıncaya kadar hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Çocuklarımızı bu anlayışa terk etmeyeceğiz. Mücadelemiz tam da budur.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ