Zirvede Haber

“Ehline Denk Gelmeyen HERŞEY ZİYAN OLUR !!! CAN’DA , İNCİ MERCAN’DA “

“Ehline Denk Gelmeyen HERŞEY ZİYAN OLUR !!! CAN’DA , İNCİ MERCAN’DA “
“Zeytinin başkenti , Marmara’nın incisi Gemlik ilçemiz, tezatlar içerinde bir o yana bir bu yana savruluyor. Politikanın her türlü hilesinin kabul gördüğü ilçemizin, yüzü zeytin karası idi, giderek daha da kara oldu.” Büyük Birlik Parti Gemlik Belediye Başkan adaylığı ile Bursa kamuoyunun tanıdığı Hacı Ömer Yavuz ilçenin bir gerçeğine dikkat çekti.
Yavuz; “Bir konu var ki, üzerinde defalarca konuşulan, ancak bir arpa boyu yol alınmayan deprem gerçeği. Toplu konutların eksikleri, geri kalanının tokiyle bitirilmek istenmesi, rezerv alanlarının açılmaması ve dahi bir çok sebepler bu konunun sümen altı edildiğini göstermektedir. Hastahane altına yapılan Toki dairelerinin dudak uçuklatan fahiş fiyatlardan daire sahipleri tarafından satılmak istenmesi de, acaba bu daireler gerçekten Gemlik’de yaşayan gariban halka mı, yoksa yatırımcılara mı satıldı, sorusunu akla getiriyor. KHK ile açılan ve başka bölgelerde de bulunan rezerv alanlarının belediye yönetimi ve meclis de ki muhalif partilerin dile getirmemesi sonucu, yıllardır aynı partilerin, güzide ilçemizi bir beton yığını haline getirdiğini görmekteyiz.
Umudumuzu yitirmememiz gerektiğini, hayallerimizin peşinden koşarak mücadele etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Ancak, kısır döngü içerisin de hep aynı gurupların seçilip, bir beş yıl, yetmedi diğer guruba da bir beş yıl verilmek istenmesi Gemlik ilçemiz için gelecek kaygısı ortaya koymaktadır. . Kara yüzlü zeytinimizin devamlı prestij kaybetmesinin en büyük sebeplerinden BİR TANESİ de, zeytinliklerin sökülüp yerine lüks daireler yapılmasıdır. Tabiki ticaret yapılacak, arsalar değerlenecek, şehrimiz kalite kazanacak.
Ancak; öncelik, çürük binalarda ölme riski altında olan insanlarımız için, yeni konutlar yapılıp, hayata sımsıkı sarılmalarını sağlamaktır.  Diyebilirsiniz ki, toplu konutlar ortada, onu bile yapamadılar, bu kadar konut nasıl yapılır? Bunun bir çok yöntemi vardır. Ama Büyükşehir ve Gemlik Belediyesi bu iş için ilk adımı atması gerekiyor.
 Zeytinlik alanlar  için imarlar açan yönetim ve meclisinin, zeytin meyvesi için de çalışmalar yapması şaşırtıcıdır. Hem zeytini öldürüyor, hem de zeytin için ağlıyorlar. Derler ki, katil dahi cinayet mahalline mutlaka uğrar, kurban için ağlarmış. Herhalde bu cümle böyle bir eylem için söylenmiştir.
Asıl gözden kaçırılan bir konu var ki, hayati önem taşıyor. Rezerv alanları açılıp, binalar yapıldığında %5 kar oranıyla daireler gariban halka satılması Kentsel dönüşüm projelerini de hemen yapılmasını sağlayacaktır. Olası bir depremde kaç kişinin bile öleceği belirlenmişken, bu aşamaların hayata geçirilmemesi, bu gurupların gemlik halkı için hiç bir düşünceleri olmadığını gösteriyor. Hatta İmar komisyonunun, kentsel dönüşüm müdürlüğünün koca bir yılda sadece tanışma ve veda programı yaptıklarını söylemesi acı tabloyu ortaya koymaktadır. Bu alanlar açılırsa, yüksek fiyatta satışa çıkan dairelerin satışlarının aksayacağı aşikardır. Biz demiyoruz ki kimse iş yapmasın, ticaret yapmasın.
Önemli olanın insan hayatı olduğunu, çok hızlı bir şekilde bu projenin hayata geçirilmesi gerektiğini unutmamalıyız. Kaçak yapılaşmanın da en büyük sebeplerinin başında, siyaset yapan kesimin %60’ının mütehait olmasıdır. Burda hiç bir mesleği veya kişiyi hedef göstermiyorum. Ancak gerçekleri birinin haykırması gerektiğini, projelerden önce deprem riskinin sonuçlarının en aza indirgenmesi gerektiğini söylüyorum.
 “Halk adına bir çift söz gerek, bunu duymak içinde dinlemeye kulak gerek” .
Rabbim yaşatmasın, ama her hangi bir depremde, oluşan sonuçların VEBALİ , doksan dokuz depreminden bu yana göreve gelen bu tehlike karşısında önlem almayan, yönetimler ve meclis gruplarının BOYNUNADIR!!!
İnsanlar artık yorgun ve bıkkın.
Ne demiş Üstad ?
“Ehline Denk Gelmeyen HERŞEY ZİYAN OLUR !!! CAN’DA , İNCİ MERCAN’DA “
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ