Zirvede Haber

Aşılama ciddiyetle sürdürülmeli

Aşılama ciddiyetle sürdürülmeli

Bursa Tabip Odası aşılamaya dikkat çeken açıklamasında; “Aşılamaya 14 Ocak 2021 tarihinde sağlık çalışanlarından başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük aşı yapma kapasitemizin 1,5 – 2 milyon olduğu, bu konuda tecrübeli olduğumuzu belirtmişti.

Bugün 20 Nisan 2021, 96 günün ardından bugün Türkiye’de uygulanan 1. doz aşı sayısı 12,4 milyona ulaştı. Bir diğer deyişle yapılan günlük ortalama aşı sayısı 129 bin. Sayın Bakanın söylediğinin yüzde 10’una yakın bir aşılama sayısına sahibiz.

Bağışıklamayı sağlayan 2. doz aşısı ise sadece 7.8 milyon kişiye uygulanabildi. Henüz toplumsal bağışıklığın çok uzağız.

Aile hekimleri ellerinde olmadığı için aşı yapamıyor. Aile hekimlerinin aşı randevuları boş olmasına karşın hastalara sistem üzerinden randevu verilmiyor. Meslektaşlarımız, vatandaşların aşı sırası geldiği halde aşı randevusu alamadıkları için ve aşı olmadığı için bekliyorlar.

Sayın Koca’nın söylediği gibi günde 1,5-2 milyon aşı yapabilseydik büyük bir başarıya imza atmış ve toplumsal bağışıklık konusunda yol almış olacaktık. Salgının önüne geçmek için elimizdeki tek silahın aşı olduğunu bilerek acilen aşı sağlanmalı ve aşılama hizmeti hızlandırılmalıdır.

Bursa Tabip Odası olarak Sağlık Bakanlığı’na soruyoruz:

İlan edilen aşılama sayısına neden ulaşamıyoruz?

Aile hekimlerimiz aşı yapmak konusunda istekli ve gayretliyken ve kendi randevuları boşken neden aşı olmak için başvuran hasta yok?

Neden MHRS üzerinden aşı randevusu oluşturmada sıkıntılar yaşanıyor?

Yaşanan bu sorunun sebebi nedir?”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ