Zirvede Haber

Möntrö Sözleşmesi ve Kanal İstanbul Türk halkının gündemi değil, UKRAYNA sebebi ile ABD ve AB nin gündemi

Möntrö Sözleşmesi ve Kanal İstanbul Türk halkının gündemi değil, UKRAYNA sebebi ile ABD ve AB nin gündemi

“Bildiri dış mihraklı görünümü veriyor, çünkü MÖNTRÖ Sözleşmesi ve Kanal İstanbul Türk halkının gündemi değil, UKRAYNA sebebi ile ABD ve AB nin gündemi, Şentop a bir gazetecinin sorusuna verdiği cevaptan Möntrö sözleşmesinin iptali çıkarımını yapmak iyi niyetli değil, Şentop bilakis aksini söylüyor.” Bursa’nın yakından tanıdığı Avukat Cüneyt Bülent Şeker; 103 Amiralin yazdığı bildiri nedeni ile Bursa Adliyesi Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulundu. Şeker daha sonra Uluyol Adliye bahçesinde gazetecilerin sorunlarını cevapladı.

Şeker; “Bildiri çok zekice hazırlanmış, ama dikkat ile incelenir ise içinde Hükümet e yönelik üstü örtülü bir mesaj ve tehdit de var, mesaj şu; “İstanbul Sözleşmesini kaldırdın, yine yoldan çıkar isen ülkeni karıştırırım…” Bildiriye imza atan amirallerin çoğunun kastı bu olmayabilir, ama önemli olan bildiriden ne anlaşıldığı, bildiri darbe dilini kullanmış, 4 Nisan NATO gününde yayımlanması ve üstü üste gelen diğer rakamsal tesadüflerde bunu destekliyor.

Tuğamiral Mehmet Sarı’nın özelinde çekilmiş ve bildiri öncesi basına servis edilmiş takke ve cübbeli fotoğrafından yola çıkarak, Türk Ordusu’nun Atatürk çizgisinden ayrıldığı vurgusu yapmak 28 Şubat darbesini hatırlatıyor. Bildiriyi; “Fikir ve Düşünceyi özgürlüğü” olarak savunanlar, Din ve vicdan özgürlüğü konusunda aynı hassasiyete sahip değil. Bu bildiri insanımızı kamplaştırdı, karşı karşıya getirdi, bizi asıl gündemimizden koparttı, tekrarının yaşanmaması için gerekli tepki gösterilmeli, bende bu bildiri sebebi ile huzuru bozulmuş, ekonomik kaygılar taşımış bir insan olarak şikayet ediyor ve rahatsızlığını dile getiriyorum…” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ