Zirvede Haber

Bursa’ya yeni cazibe merkezi!

Bursa’ya yeni cazibe merkezi!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’ya yapılması planlanan yeni cazibe merkezinin ayrıntılarını bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu bilgileri verdi:

Zor dönemde işbaşına gelen belediye başkanlarından biri Oktay Yılmaz.

Yıldırım’da 550 milyon liralık borç yüküyle göreve başladı. Fakat, o ilk yılı müthiş bir tasarrufla bitirdi. 2019’u mali disiplin ve kent disiplini yılı ilan etti. Çok geçmeden bu sayede iki yılda borcu 200 milyon lira eritti.

Boş durmadı.

Yılmaz ikinci yılı, 2020’yi de fen işleri yılı ilan etmişti. Şimdi ise 2021 atılım yılı olarak belirledi.

Dün sabah Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın görevdeki ikinci yılını değerlendirdiği toplantıyı izledik.

Toplantıda AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay ile MHP Yıldırım İlçe Başkanı İsmail Hakkı Bozkurt da Başkan Yılmaz’ı yalnız bırakmadılar.

Yıldırım’a kazandırılan en iyi hizmetlerden biri olan Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphane’de gerçekleşen toplantı uzun sürdü ama Yılmaz’ın iki yıla çok şey sığdırdığını gördük.

Bir kere, içinde bulunulan kütüphane atmosferi çok etkileyici. Burası farklı amaçlar için yapılmış en son kütüphanede karar kılınmıştı. Çocukların içeriye girebilmek için sırada beklediği o kütüphane Yıldırım’a çok yakışmış, bunu peşinen vurgulayalım.

Ardından, elbette Yıldırım’ın imar sıkıntısı had safhada. Nitekim bunu Başkan Yılmaz da gizlemiyor. İlk ve öncelikli sorun olarak tanımlıyor.

Kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vermiş. Üstelik Nilüfer’de olduğu gibi parsel bazlı değil, ada ve sokak bazlı dönüşümlere başlanmış.

Mevlana’daki bin 244 konutluk dönüşüm alanında hak sahipleriyle yüzde 95 bir uzlaşı sağlanmış. Şimdi TOKİ buranın ilk etabının ihalesini gerçekleştirecek. İlçenin değişik bölgelerinde Büyükşehir Belediyesi ile sürdürülen dönüşüm projeleri de var.

Yıldırım’da dikkat çeken hizmetlerden biri de ruhsatta e-onay dönemine geçilmiş olması.

Mollarap’taki heyelan bölgesi rekreasyon alanı ilan edilmiş Burası için 60 milyon liralık bir kamulaştırma öngörülüyor. Bunun 20 milyon lirası ödenmiş.

Belediyeler asfalt hizmetini özel sektörden satın alıyor. Yılmaz, Bursa’da asfalt fabrikası olan tek belediyenin kendileri olduğunu ve buradan diğer belediyelere de satış yaptıklarını da anlattı.

Dedik ya, iki yılda epeyce iş yapılmış. Yeni imar yollarının açımına başlanmış.

Yeşil’deki Akdemir Kafeler Sokağı yeniden düzenlenmiş. Ruhsatsız 10 bin konutun doğalgaza kavuşması için yasal düzenleme gerçekleştirilmiş. İmar Kanunu’nun 18. maddesinde değişiklikler yaptırılmış.

Yıldırım’ın yeni cazibe merkezi Duaçınarı’na

Daha evvel bu sütunlardan duyurmuştuk.

DSİ’nin Ankara Yolu’nda sahip olduğu alanın 30 dönümlük kısmını Başkan Yılmaz ilçenin yeni cazibe merkezi yapmak istiyor.

Nitekim bu konuda takas işlemi sağlanmış. Eski Yüksek İhtisas Hastanesi’nin bulunduğu alanla burası takas edilmiş. Tapular belediyeye geçmiş. Burada 2 bin araçlık otopark 1000 kişilik salon, alışveriş ve eğlenme üniteleri yer alacak. Bu projede de Başkan Yılmaz Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın desteğiyle yapacaklarını duyurdu.

Engelsiz Yaşam Merkezi, Molla Yegan Çocuk Aktivite Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi renovasyonu, Mimar Sinan Spor Kompleksi yenilemesi ve daha bir çok yıpranmış eski projenin elden geçirilmesi Başkan Yılmaz’ın bu yıl hayata geçireceği önemli yatırımlar olarak dikkatimizi çekti.

Yıldırım kozmopolit bir ilçe.

Burada görev yaparken her yaştan ve her demografik yapıdan insanı önceleyen projelere ihtiyaç var. Yılmaz’ı iki yılın sonunda artık yeni yatırımlar için hazır ve özgüvenli olduğunu görüyoruz.

Başkan’ın bir yıl sonra, 4. yıla Yıldırım’a daha çok eser kazandırarak gireceğinden eminiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ