Zirvede Haber

Bursa’da ilk sahur saat kaçta?

Bursa’da ilk sahur saat kaçta?

Bursa’nın 2021 yılı Ramazan imsakiyesi Diyanet tarafından yayınlandı. Bursalı vatandaşlar Ramazan öncesi Bursa 2021 iftar ve sahur vakitlerini öğrenmek istiyor. Bursa, Müslüman alemi için oldukça önemli olan on bir ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala ‘2021 Bursa imsakiyesi’ni araştırıyor. İşte Bursa için sahur ve iftar vakitleri…

Milyonlarca Müslümanın heyecanla beklediği Ramazan ayı için geri sayım başladı. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar, sahur, imsak ve iftar vaktini içeren 2021 Ramazan İmsakiyesini araştırmaya başladı.

Bursa 2021 iftar ve sahur vakitleri belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı ile 2021 Ramazan imsakiyesi Bursa iftar ve sahur vakitleri yayınlandı. Bursa’da yaşayan vatandaşlar, Bursa imsakiye bilgileri ile Bursa sahur ve iftar vakitlerini öğrenebilecekler. Bursa için sahur ve iftar vakitleri 2021 Ramazan imsakiyesi içerisinde yer alıyor. Bursa’da ilk sahur ne zaman ve ilk oruç ne zaman tutulacak gibi sorulara haberimizin içerisindeki 2021 Ramazan imsakiyesi sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

BURSA’NIN RAMAZAN İMSAKİYESİ BELLİ OLDU

Bursa iftar ve sahur vakitlerini içeren il il imsakiye Diyanet’in belirlediği 2021 Ramazan takvimi ile belli oldu.

BURSA 2021 İFTAR VE SAHUR VAKİTLERİ

Bursa’da ilk imsak vakti saat 04.53’te sabah ezan okunmasıyla ilk oruca başlanacak. Bursa için Ramazan’ın ilk iftar vakti ise saat 19.47’de.

BURSA’DA İLK TERAVİH

Bursa’da ilk teravih namazı ise 21.10’da kılınacak.

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan ayı 2021 yılında 13 Nisan’da başlayacak, Kadir Gecesi ise 8 Mayıs’a denk gelecek.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı Arefesi: Çarşamba günü, 12 Mayıs 2021

Ramazan Bayramı – 1. Gün: Perşembe günü, 13 Mayıs 2021

Ramazan Bayramı – 2. Gün: Cuma günü, 14 Mayıs 2021

Ramazan Bayramı – 3. Gün: Cumartesi günü, 15 Mayıs 2021

BURSA’DA RAMAZAN BAYRAMI NAMAZ SAATİ NE ZAMAN?

Bursa’da 13 Mayıs 2021 Perşembe gününe denk gelen Ramazan Bayramı’nda namazı 06.23’te kılınacak.

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ NEDİR?

3 Aylar’ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam’ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

İŞTE BURSA İÇİN 2021 YILI RAMAZAN İMSAKİYESİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ