Zirvede Haber

Akşener, Erdoğan’a sahip çıktı: Posta koyulmasına müsaade etmeyiz!

Akşener, Erdoğan’a sahip çıktı: Posta koyulmasına müsaade etmeyiz!

Akşener, İtalya Başbakanı Draghi’nin Erdoğan’a diktatör demesini, “Biz rekabet edebiliriz ama Erdoğan’a posta koyulmasına müsaade etmeyiz” sözleriyle eleştirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında kullandığı ‘diktatör’ ifadesine tepki gösterdi.

FOX TV’de yayınlanan ‘Çalar Saat’ programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını cevaplayan Meral Akşener, İtalya Başbakanı Draghi’nin sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“İtalya Başbakanı da çıkıp Erdoğan’a posta koydu. O postaya da karşı koyarız biz. Biz rekabet edebiliriz, demokrasi yoluyla iktidarı değiştirmek için vatandaşlarımıza bunları izah edebiliriz ama İtalyan Başbakanı’nın Erdoğan’a posta koymasına müsaade etmeyiz. Ama Sayın Erdoğan buna müsaade edecek şimdi. Yakın zamanda o masaya oturmazlarsa, göreceğiz.”

İTALYA BAŞBAKANI NE DEMİŞTİ?

İtalya Başbakanı Draghi, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde ayakta kaldığı görüntülerle ilgili olarak şunları söylemişti:

“Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davranış şekline kesinlikle katılmıyorum, uygun olmadığını düşünüyorum. Komisyon Başkanı Von der Leyen’ın maruz kaldığı aşağılama beni çok üzdü. Fakat burada üzerinde durmamız gereken bir şey var: adını koyalım, bu “diktatör” diyebileceğimiz kişilere ihtiyacımız da var. Görüş, fikir, davranış ve toplum vizyonu açısından farklılıklarımızı dile getirmekte açık olmalıyız, ama ülkemizin çıkarları için iş birliğine de hazır olmalıyız. Doğru dengeyi bulmalıyız.”

BÜYÜKELÇİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Draghi’nin bu sözleri üzerine İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani, Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmış ve şu açıklama yapılmıştı: “Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Sayın Faruk Kaymakcı tarafından İtalyan Büyükelçi’ye, göreve atamayla gelmiş İtalya Başbakanının, Avrupa’da en yüksek halk oyu desteğiyle seçilmiş bir lider olan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik sözlerini kuvvetle kınadığımız, Türkiye-İtalya dostluğu ve müttefikliğiyle bağdaştıramadığımız bu hadsiz ve çirkin ifadelerin derhal geri alınmasını beklediğimiz vurgulanmıştır.

Büyükelçiye, AB Konsey ve Komisyon Başkanlarının ahiren ülkemize gerçekleştirdikleri ziyaretin protokol düzenlemeleri hakkında bilgi sahibi olmadan yapılan açıklamaların kabul edilemez olduğu, Türkiye’nin misafirperverliğini kimsenin sorgulayamayacağı, ülkemizin AB içindeki anlamsız ve kötü niyetli tartışmalara taraf olmayacağı ve Türkiye-AB olumlu gündemini baltalamaya yönelik çabaları nafile bulduğumuz da bildirilmiştir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ