Zirvede Haber

Güney Kore blockchain kullanarak sahte aşı pasaportlarının önüne geçecek

Güney Kore blockchain kullanarak sahte aşı pasaportlarının önüne geçecek

Blockchain teknolojisi, COVID-19 aşı pasaportları gibi yeni sağlık gözetimi önlemlerinde kullanılmaya başlanacak. Aşılama işlemlerine başlayan Güney Kore, aşılanmış vatandaşlar için düzenlenecek aşı pasaportlarını onaylamak için blockchain teknolojisini kullanma planlarını açıkladı.

Çin ve Hong Kong Merkez Bankaları arasında Dijital Yuan çalışmaları başladı

Dijital Yuan’ın kullanım alanını genişletmek isteyen Çin Merkez Bankası, Hong Kong ile yapacağı çalışmalarda CBDC’lerle sınır ötesi ödeme işlemlerini deneyecek. İki merkez bankası arasında yapılacak çalışmaya 200’den fazla banka ve finansal kuruluş çalışanının katılacağı belirtildi.

Dijital Euro’nun hayata geçirilmesi 4 yılı bulabilir

Hafta içinde Bloomberg’e konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, dijital euro ile ilgili nihai kararın yaz aylarında verileceğini, kararın olumlu olması durumunda dijital para biriminin hayata geçirilmesinin dört yılı bulabileceğini söyledi.

İngiltere’de HMRC kripto varlıklar için detaylı vergilendirme rehberi yayınladı

Yayınlanan rehberin içerisinde staking, madencilik ve kripto para karşılığı hizmet alma/verme gibi hem bireysel hem de kurumsal yatırımcıları kapsayan düzenlemeler yer alıyor. HMRC, düzenleyiciler için tanımların net ve şeffaf olduğu bir çalışma alanı sunmak istediklerini belirttiler.

https://www.gov.uk/hmrc-internal-manuals/cryptoassets-manual/crypto40000

Visa, USDC ile ödemeleri hayata geçirecek

ABD’nin ilk kripto para bankası Anchorage ve Crypto.com iş birliğiyle gerçekleştirilecek pilot çalışmasında ödemeler taraflara USDC olarak aktarılacak. Visa, uzun vadede tüm ödeme yöntemlerine adapte olmayı ve kripto paraları da ekosistemine dahil etmeyi hedefliyor.

PayPal “Checkout with crypto” özelliğini aktif hale getirdi

Kripto paralara yakınlığıyla bilinen önemli ödeme oyuncularından PayPal, geçtiğimiz haftalarda merkez bankalarına yaptığı çağrıda CBDC dağıtımı için hazır olduklarını iletmişti.

PayPal, yeni özelliğiyle kullanıcıların Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin’larını itibari para birimine dönüştürerek ödeme işlemlerini gerçekleştirecek.

Doğu Karayip Dijital Parası DCash kullanıma sunuluyor

Doğu Karayip Merkez Bankası, Karayipli fintech şirketi Bitt ile iş birliğine giderek bölgesel bir merkez bankası dijital para birimini hayata geçiriyor. Doğu Karayip dolarının dijital versiyonu olan DCash, gelecekte diğer ülkelerin dijital para birimleriyle uyumlu bir şekilde çalışabilecek.

İngiltere’deki Kripto şirketleri yıllık mali suç raporları sunacak

İngiltere’de FCA, kripto varlık alanında yapılan faaliyetleri mali suçları raporlama kategorisine dahil etti. Böylece düzenleyicilerin kara para aklama faaliyetleriyle mücadele etmesini sağlamaları için İngiltere’de faaliyet gösteren şirketlerin, yıllık mali suç raporlarını ilgili mercilere sunmaları gerektiğine karar verdi.

Birleşik Krallık’ta Tekelleşmeyi Önlemek için stablecoin düzenlemelerine odaklanılacak

Düzenleyiciler, ülkedeki sanal para birimleri için yasal bir çerçeve oluşturma çabalarının kapsamında stablecoin pazarını ana gündem maddesi haline getirdi. Ülkede stablecoin ödeme hizmetleri sunan sınırlı sayıda oyuncunun bulunması, bu durumun gelecekte tekelleşme yaratma potansiyeline sahip olduğu için bu kararın alındığı belirtildi.

Yatırımlar:

  • 200’den fazla ülkeden kullanıcıya 65 milyonun üzerinde cüzdan hesabı açarak bugün Bitcoin işlemleri hacminin %28’ini oluşturan Blockchain.com, 300 milyon dolar yatırım alarak değerini 5,2 milyar dolara yükseltti.
  • Dijital cüzdan hizmeti sağlayıcısı ImToken, QIMING VC’den 30 milyon dolar, sanat şifreleme platformu SuperRare ise VelvetSea’den 9 milyon dolarlık yatırım aldılar.
  • Türkiye’de ise TL’ye sabitlenmiş stablecoin üreten BiLira, 7,5 milyon tl yatırım aldı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ