Zirvede Haber

BALKANTÜRKSİAD’da bayrak değişimi! İşte yeni başkan ve yönetim…

BALKANTÜRKSİAD’da bayrak değişimi! İşte yeni başkan ve yönetim…

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı Podyum Davet’te gerçekleştirildi. Tek listeyle girilen genel kurulda, mevcut Başkan Berat Tunakan görevi Fatih Şakir’e devretti. Yeni Başkan Şakir, devraldıkları derneği daha ileriye taşıyacaklarına söz verdi.

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı Podyum Davet’te gerçekleştirildi. Tek listeyle girilen genel kurulda, mevcut Başkan Berat Tunakan görevi Fatih Şakir’e devretti.

Buradaki konuşmasında yönetimini devraldıkları derneği daha da ileriye taşıyacaklarına söz veren Şakir, ‘’Sizlerin güvenine layık olmak için üstlendiğimiz bu önemli sorumluluğun gereklerini en iyi şekilde yerine getirmek ve BALKANTÜRKSİAD’ın başarı yolculuğunu daha da ileri aşamalara taşımak ekip olarak esas gayemiz olacaktır” dedi. Bursa’nın ekonomik olarak Türkiye’nin lokomotif şehirlerinin başında geldiğini vurgulayan Şakir, kentin bu ekonomik gücünde Balkanlardan gelen iş insanlarının payının göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

SORUMLULUKLARIN FARKINDAYIZ

Balkan kökenli iş adamlarının Türkiye ekonomisi için her yıl milyarlarca dolarlık katma değer ürettiğini ifade eden Şakir, ‘’Çalışkanlıklarıyla yatırım, üretim, istihdam ve ihracat alanlarında öncülük rolünü üstleniyorlar. Kökleri asırlar öncesine uzanan bir ecdadın temsilcileri olan bizler, mirasçısı olduğumuz medeniyetin yüklediği sorumlulukların farkındayız” diye konuştu. Şakir, ekibiyle birlikte önce Bursa ardından da ülke ekonomisi için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

YENİ PROJELER GELİYOR

Hayata geçirecekleri projeleri de anlatan Fatih Şakir, şunları kaydetti: ‘’İhracatın arttırılması, iş dünyasına girmek isteyen genç girişimcilerin desteklenmesi, iş dünyasında kadın girişimci ve yönetici sayısının arttırılması, üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, şehrimize yeni üniversiteler kazandırılması, meslek liseleriyle de işbirliği yapılarak nitelikli eleman ihtiyacına yönelik çözümler üretilmesi, Balkan Kütüphanesi kurulması, yurt içi sinerji toplantılarımıza devam ederken, yurtdışı sinerji toplantılarının da hayata geçirilmesi ana hedeflerimiz olacak.”

MİNİA BALKANTÜRK BİTME AŞAMASINDA

Berat Tunakan ise, derneğin kuruluşunun 10 yılı olduğunu hatırlatarak, ‘’Artış kökleştiğimizi düşünüyorum. Biz iş insanları derneğiyiz. Faaliyetlerimizde üyelerimiz arasındaki ilişkileri geliştirmek birbirimize faydalı olmak ana hedefimiz. Bunun için de herkese ulaşmaya çalıştık. Balkanlarla olan ilişkilerimizin gelişmesini sağlamakta ikinci hedefimiz oldu” dedi. En önemli projelerinin Minia BALKANTÜRK olduğunun altını çizen Tunakan, ‘’Şu anda bitirme aşamasındayız. Bu proje bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinin Balkanlardaki düşüncelerini yansıtan bir projedir. Açılışını da Yurtdışı Türkler Başkanlığı ile birlikte yapacağız” şeklinde konuştu.

4 YILDA 151 YENİ ÜYE

Sağlıklı bir üye yapısına kavuştuklarını dile getiren Tunakan, 4 yılda 151 yeni üye kazandıklarına dikkati çekti. Berat Tunakan, ‘’Bu üyelerin hepsi balkan kökenli ve istekliler. 176 kişinin de üyelikleri sona erdi. Pandemi döneminde aramıza 79 üye katıldı. Bu üyelerin 22’si kadın. Toplamda 51 kadın üyemiz var. Hep birlikte bu noktaya geldik” diye konuştu.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Fatih Şakir başkanlığındaki yönetim kurulu; İskender İskenderoğlu, Süleyman İnan, Seçil Bulcan Ürküt, Rıdvan İşbaşaran, Ümit İşmen, Ali Sayın, Baha Boztekin, Basri Açıkgöz, Sabriye Şen, Ali Türkün, Cömert Kayıra, Hakan Kızılırmak, Osman Güler, Erhan altun, Alp Kesercioğlu, Engin Bayram, Ersan Türkdönmez, Ersoy Tabaklar, Muammer Ballı, Burak Bozkaya, Emel Pekcan, Volkan Göral, Fatma Akalp, Gökhan Altay, Mümin Akgün, İbrahim Özcan, Özcan Örs, Merve Efe ve Salih İpekli’den oluştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ