Zirvede Haber

Bursa’dan Bakan Koca’ya soru önergesi! Özkan, Bakan Koca’dan önergelere yanıt bekliyor

Bursa’dan Bakan Koca’ya soru önergesi! Özkan, Bakan Koca’dan önergelere yanıt bekliyor

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yöneltilen dikkat çekici soru önergesini bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı: 

Dün bu sütunlardan eğitim camiasındaki aşı beklentisine dikkat çekmiş, Bursa’da yöneticilik yapan bir dostumuzun öğrencileri adına endişelerini köşemize taşımıştık.

Yazımız üzerine sabah saatlerinde görüştüğümüz CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan da bu durumdan yakındı.

Özkan, 19 Şubat’ta kendisinin TBMM’ye bu konuda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdiğini, ancak yanıt alamadığını söyledi.

Özkan, “Yazınızı okudum, sizi tebrik ederim. Öğretmenlerin aşılanması ve okullarda yüzyüze eğitimin başlamasıyla ortaya çıkacak problemleri soru önergesi ile Meclise taşıdık. Ne yazık ki, Sağlık Bakanlığı ve basın bu duruma sessiz kalmıştır. Duyarlılığınız için size de teşekkür ederim.

Meğer Prof. Özkan, meslektaşı Bakan Koca’dan sadece buna değil, yine sağlık alanıyla ilgili verdiği 154 ayrı soru ve önerinin yer aldığı, toplamda 15 soru önergesine de bir aylık yasal süre geçmesine rağmen yanıt alamadığını anlattı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, ekibiyle birlikte Türkiye’yi ve insanımızı pandeminin etkilerinden koruyabilmek için yürüttüğü mücadeleyi yakından izliyor ve takdir ediyoruz.

Ancak, muhalefetin parlamentodaki soru önergelerine yanıt verilme zorunluluğu bulunuyor.

Demek ki, bakanlık bürokrasisi de pandemiyle mücadeleden bunlara zaman ayıramıyor.

Buna rağmen, demokrasimiz ve yasalarımızın bir gereği olarak muhalefetin soru önergelerinin de ihmal edilmemesi gerekir.

Aksi halde, muhalefet milletvekillerinin sahada görüp, meclise taşıdığı eksik ve sorunların bu yolla gündeme getirilmesinin bir anlamı kalmaz.

CHP’li vekilin, bu alanda uzun yıllar hizmet etmiş bir hekim olarak gündeme taşıdığı konular Türkiye’de yaşayan herkesi ilgilendiriyor.

Sağlık tesisi yöneticiliği de yapmış, değerli dostumuz Prof. Dr. Özkan’ın sahada yaşanan aksaklık ve tespit ettiği eksikleri bir parlamenter olarak, sırf siyaset yapma niyetiyle gündeme getirmediğine inanıyoruz.

Bu nedenle, TBMM’ye verdiği soru önergelerine ilgili ve sorumlulardan yanıt arayışını da haklı buluyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ