Zirvede Haber

Bursa’nın gururu oldular

Bursa’nın gururu oldular

Dünyanın en yaratıcı öğrencilerinin katıldığı “Destination Imagination” isimli organizasyonda  Nilüfer Belediyesi’ni temsil eden Nilüferli çocuklar, 72 takımı geride bırakıp Türkiye şampiyonu oldular.

Uluslararası yaratıcı problem çözme ve strateji geliştirme yarışması olarak bilinen “Destination Imagination 2021”  isimli olimpiyatların Türkiye ayağına katılan çocuklar elde ettikleri başarı ile Nilüfer’in ve Bursa’nın gururu oldular. Nilüfer ilçesindeki farklı devlet okullarından 7 çocuğun katılımıyla oluşturulan Nilüfer Belediyesi Takımı, Türkiye’nin birçok ilinden, ülkenin başarı sıralamasında en önde gelen 72 kolej takımının yer aldığı organizasyonda açık ara farkla birinci oldu. Nilüfer Belediyesi takımı, Amerika’da düzenlenecek global finallere katılarak, Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Öğrenciler, elde ettikleri başarının sevincini, eğitmenleri Kamil Atliman ile birlikte, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde ziyaret ettikleri Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız ile paylaştılar.

Nilüfer Belediyesi takımı üyesi öğrencilerini elde ettikleri başarı nedeniyle tebrik eden Yıldız, Amerika’da düzenlenecek dünya finalinde başarı dileklerini iletti. Yıldız “Bu başarı ile bizi gururlandırdınız. Uluslararası alanda Nilüfer Belediyesi adına, Türkiye’yi temsil edeceksiniz. Siz değerli öğrencilerimize desteğimiz sürecek” dedi.

Küresel bir eğitim kurulusu olan “Destination Imagination”un bu yıl pandemi koşulları nedeniyle çevrim içi olarak düzenledi.  Olimpiyatlarda öğrenciler, doğaçlama, bilim, teknik, güzel sanatlar, sosyal sorumluluk ve mühendislik gibi farklı kategorilerde açık uçlu zorluklara çözüm üretmek üzere mücadele ediyor. Takımlar, zaman yönetimi, iş birliği, çatışma çözümü, yaratıcı ve eleştirel düşünme gibi becerileri ile öne çıkmak için yarışıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ