Zirvede Haber

Mudanya kütüphaneleri cazibe merkezi olmalı..

Mudanya kütüphaneleri cazibe merkezi olmalı..

“1964 yılından bu yana Mart ayının son pazartesi günü başlayan ve bir hafta boyunca etkinliklerle devam eden hafta ‘Kütüphane Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu hafta boyunca kitaba ve kütüphaneye ayrıca bir dikkat çekmek güzel olacaktır.” MHP Mudanya İlçe Başkanı Erkut Seymenler yaptığı açıklamada; “İlk emri ‘Oku’ olan güzel dinimiz ve ‘Beşikten mezara ilim öğreniniz’ diyen Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) ilmin ve okumanın önemini bizler için rehber olarak açıkça ortaya koymuştur.Önce kitapları sonra ise İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet ise İstanbul’u fethettikten sonra yaptığı ilk işlerden biri büyük kütüphaneler kurmak olmuş ve şahsi kitaplığından binlerce kitap bağışlamıştır.

‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.’ diyerek ilmin önemini vurgulayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk cephede dahi okumayı bırakmamış ömrü boyunca binlerce kitap okumuş; “Eğer kitap okumasaydım, bu yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım” demiştir.Okuyan, düşünen, üreten, milli manevi değerlerini koruyan ve yükselten; geçmişten aldığı değerleri ve idealleri azimle geleceğe taşıyan bir nesil için kitap, kütüphane, okumak ve ilim yolunda olmak en önemli unsurlardır.Kendimizi bilmek, keşfetmek, bulunduğumuz toplumu sevgi ve saygıyla kuşatmak, tüm dünyaya huzurlu ve güvenilir bir dost eli uzatmak adına hepimizin ve özellikle gençlerimizin çok okuması gerekmektedir.
Mudanyamızın övgü ile bahsedilecek özelliklerinden biri de kitaba ve kütüphaneye verdiği önem olmalıdır. Mudanyamızın kütüphaneleri ile Bursamızda örnek gösterilen bir yer olması gerekmektedir.

Mudanya kütüphaneleri sanat, kültür, bilgi ve iletişim merkezi olarak dikkat çekmeli, toplumun ve özellikle gençlerimizin vazgeçilmez durağı ve cazibe merkezi olarak bir nevi halk üniversitesi haline gelmelidir. Mudanyalı gençlerimizin bu konuda sorumluluğu büyüktür. Gün gelecek Mudanya’nın gençleri Mudanya’yı yeniden inşa ve ihya edecek konumda olacaklardır. Bunun için gençlerimiz bunun farkında olarak ayrı bir ciddiyet ve önemle kendilerini geliştirmeli, çok çalışmalı, ileriye dönük hedef, proje ve hayalleri olmalıdır.

Kütüphane haftası münasebetiyle; Mudanyalı hemşehrilerimize komşularına, arkadaşlarına, çocuklarına kitap hediye etmelerini rica ediyorum. Yine aynı şekilde Mudanyalı genç kardeşlerime de haftada en az bir kitap okumalarını, okuduklarını paylaşmalarını, tartışmalarını ve kitap kulüpleri kurmalarını tavsiye ediyorum. Sözümüz şudur ki; ‘Lider Ülke Türkiye’ yolunda ‘Büyük Türk Milletinin’ asil evlatları olarak çok okuyacağız ve çok çalışacağız. Milletimizi ve ülkemizi her alanda zirveye taşıyacağız…” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ