Zirvede Haber

İkinci El’de Bahar Sevinci… Sektörün Lideri “Bize Danışmadan Araç Almayın!”

İkinci El’de Bahar Sevinci… Sektörün Lideri “Bize Danışmadan Araç Almayın!”

İkinci el otomobilde fiyatı 120 bin lira ve altında olan araçlar için taksit sayısı 60 aya çıkarıldı. 120 ile 300 bin lira arasında olan otomobiller 48 ay, 300 bin ile 750 bin lira arasında olan otomobiller 36 ay, 750 bin lira ve üstünde olan otomobillerde ise taksit sayısı 24 ay oldu. Yeni düzenleme sonrası ikinci el araba alım satımında hareketlenme başladı. Otomobil satışlarında fiyata göre vadelendirme işlemi; Ticaret Bakanlığı tarafından belirlendi. Buna göre, fiyatı 120 bin lira ve altında olan otomobiller 60 ay, 120 ile 300 bin lira arasında olan otomobiller 48 ay, 300 bin ile 750 bin lira arasında olan otomobiller 36 ay, 750 bin lira ve üstünde olan otomobillerde ise taksit sayısı 24 ay oldu. İzmir‘de ikinci el alım satışı yapan otomobil esnafı, kararı olumlu buldu. Kış mevsimiyle sektörde durağanlığın yaşandığını, yeni vadelendirmenin satışlara olumlu yansıyıp, piyasayı hareketlendirdiği belirtildi.

Bursa da sektörün kendi alanında lider kuruluşlarından olan Reba Otomativ San Tic Ltd Şti sahibi Recep Batuhan Özkan ile konuyu değerlendirdik.

‘CAN SUYU OLDU’

İkinci el otomobil satışı  ile ilgili Özkan; kış nedeniyle piyasaların durağan olduğunu belirtip, uygulamanın piyasayı hareketlendirdiğini söyleyen “Satan daha rahat aracını satacak. Müşteriler ise, daha uygun ödeme koşullarıyla araç almış olacak. Bu şekilde piyasa hareketleniyor. Bu piyasada çok güzel karşılık buldu. Can suyu oldu. Soğuk hava koşulları piyasayı dibe indirmişti. Bu kararla piyasa hareketlendi. Bizim için güzel bir haber oldu. Ticaret Bakanlığı’nı bu noktada kutlamak gerek. Tam zamanında doğru bir hamle yapıldı. Piyasada da karşılığını buluyor zaten. Firmamızda güvenceli satış işlemleri yapılmaktadır. Lüks segment ve orta araçlarımızla güvenilir satışımızla güzel bir noktadayız. Tüm Bursalıları firmamıza takıldıkları konularda aydınlatmak için bekliyoruz.” diye konuştu.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ