Zirvede Haber

Bursa’da duygusal buluşma!

Bursa’da duygusal buluşma!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa programında Turhan Tayan’dan sonra gerçekleştirdiği bir diğer ev ziyaretini ve yaşananları bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

TBMM’de… CHP Bursa Milletvekili olarak görev yaptığı iki dönem en çok soru önergesi veren milletvekili unvanı kazandı. Önerge rekoru kırılamadı.

O dönem…

Yollarda artan kazalara farklılık oluşturmak için Türkiye’nin her bölgesinde, eylemler yaptı. Bursa’ya demiryolu için kampanya başlatıp iller arası yürüdü.

Köy okullarında taşımalı eğitime dikkat çekmek için köy köy gezdi.

Takipçiliği mi; milletvekilliği sonrasında Bakanlara mektup yazdı.

15 yıl önce kanserle savaşı kazandı. 1 yıl önce de omuriliğindeki 4 kitleden biri 9.5 saat, diğeri 6.5 saat süren iki ameliyatla kurtuldu, yarım felç oldu, aylarca konuşamadı

Üçüncü kez dünyaya gelmiş gibi olan CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel cuma günü evinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladı.

Gördük ki…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık ile İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ve İl Başkanı İsmet Karaca’nın da bulunduğu ziyaret Demirel’e moral verdi.

Hatta, 1 yıl sonra ilk kez kravat bile taktı.

Bunu…

“Ben örf ve adetlere uyarım” deyip eve ayakkabılarını çıkarıp giren CHP liderine söylediğinde “Maşallah, seni çok iyi gördüm” cevabını aldı.

Sağlığıyla ilgili bilgi verirken “Boynumdan belime kadar platin dolu” dedi.

Eşi Nimet Demirel ve ablası Hacer Demirel’i tanıştırdıktan sonra, Emine Örnek Okulları Sahibi ablası Emine Örnek’in selamını iletti.

Nimet Demirel…

Üzerinde Atatürk’ün harf devrimini anlattığı fotoğraf olan özel tasarım kalemliği hediye ederken, “Biliyorsunuz, Kemal taşımalı eğitim için çok mücadele verdi” dediğinde Kılıçdaroğlu da “Taşımalı eğitim için gerçekten çok emeği var. Bu hediyeye baktıkça hatırlayacağım” cevabı verdi.

Ayrılırken de Kemal Demirel şunu söyledi:

“Sağlığıma kavuştum, kendimi çok iyi hissediyorum. Vereceğiziniz görevi yerine getirmeye hazırım.”

O da…

Elini kalbine götürerek teşekkür etti.

Müzisyenler pandemide seslerini böyle duyurdu

1 yıl oldu… Pandemi süreciyle kısıtlanan yaşam alışkanlıkları değiştirirken mağdur kesimler de oluştu.

Örneğin…

Kapanan esnaf ve işletmeler yanında, buralarda çalışanlar işsiz kaldı. O sıkıntıyı en fazla yaşayanlar arasında olan müzisyenler de cuma günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun programı sırasında yoluna çıktılar.

Şarkılar söyleyerek de yaşadıkları sıkıntıya dikkat çektiler.

DEVA’da İstanbul Sözleşmesi hareketi: Davaya müdahil olacaklar

Cuma günü… DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz’ün davetiyle İzmir Yolu üzerinde kiraladıkları İl Başkanlığı binasına konuk olduk.

Önünde Bursaray İstasyonu olduğu için ulaşımı kolay, geniş ve ferah binada DEVA Genel Başkanı Ali Babacan’ın yapacağı açılış için son hazırlıklar yapılıyor.

Kahve içerken…

DEVA İl Başkanı Serkan Özgöz ile Başkanlık Divanı üyeleri Sadık Kutlucan ve Hakan Çavuş’la sohbet ettik.

Özgöz şu bilgiyi verdi:

“Genel merkezimiz Kadın Politikaları Başkanlığı İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına dava açıyor. Bursa olarak biz de davaya müdahiliz.”

Şunu da aktardı:

“İl Yönetim Kurulu Üyemiz Avukat Emine Keskin ile Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanımız Tuba Yıldızer kadın üyelerimize İstanbul Sözleşmesi eğitimi verdiler.”

Yarın da…

İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması yapacaklar.


Masanın iki yanında siyaset dostluğu

Cemalettin Torun’un AK Parti İl Başkanı olduğu dönem, Davut Gürkan da İl Başkan Yardımcısı’ydı ve AK Parti’nin en başarılı Tanıtım Medya Başkanı olarak her yere yetişiyordu.

Şimdi…

Gürkan’ın il başkanı olmasıyla masanın iki yanındaki yerler değişti, fakat dostlukları sürüyor.

Bu dostluk, Cemalettin Torun’un, eski çalışma arkadaşı ve yeni AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ı ziyaretine de yansıdı.

Güzelyalı sahilinde tedirgin eden görüntü: Denizi plankton kapladı

Önce… Gemlik Limanı yakınlarında görüldü. Deniz yüzeyini kaplayan beyaz salgı ilk anda gemilerden boşaltılan sıvı olarak algılandı ve paniğe yol açtı.

Yapılan incelemede deniz canlılarının salgısı oldu anlaşıldı.

Ardından başka sahillerden benzer haberler okuduk.

Şimdi de…

Güzelyalı’da deniz yüzeyini kimyasal köpük gibi kaplayan bembeyaz planktonlar görenleri tedirgin etti, bunların deniz canlılarının salgısı olduğunu bilmeyenler yine kimyasal atık paniği yaşadı.

Hafta sonu…

DP ve AP’de il başkanlığı yapan Ahmet Yıldırım’ın gönderdiği fotoğraflar korkulmayacak gibi değil. Güzelyalı’da denizin bembeyaz kaplandığını görenler aslını öğrenince rahatlıyorlar, ama denizlerin kirletilmesinin bu görüntülere yol açtığını da söylemeden edemiyorlar.

Deniz canlıları da salgılarıyla kendilerini koruyorlar.

Kurmay Okulu’ndan siyaset sahnesine geçti

MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı sık sık Ülkü Ocakları için “MHP’nin kurmay okulu” der.

Bu söz, görev geçişi ile kendini gösterdi.

2 yıl önce Ülkü Ocakları Bursa Şubesi Başkanı olarak görev üstlenen Cahit Özdemir, 1 ay kadar önce görevini bıraktı. Ancak, Kurmay Okulu’ndan yetişen arkadaşını MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı bırakmadı ve İl Başkan Danışmanı olarak görev verdi.

Şimdi birlikte çalışacaklar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ