Zirvede Haber

DOHADERN; “Sokak Canlılarının Gördüğü Şiddete Ne Zaman Dur Diyeceksiniz!”

DOHADERN; “Sokak Canlılarının Gördüğü Şiddete Ne Zaman Dur Diyeceksiniz!”

“Türkiye’de kadına şiddeti konuşuyoruz, bununla ilgili yasal düzenlemeleri bir an önce TBMM gündemine getirmeye çalışıyorsunuz. Toplumun sosyal yarası olan bu çabayı destekliyoruz. Sokakta, doğada hayvanlara karşı yapılan şiddeti önlemek amacı ile bir girişiminiz var mı, Hayvan Hakları Yasası TBMM Gündemine gelecek mi?” soruyu Bursa ziyaretinde BAOB-Akademik Odalar’da Bursa Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği yöneticileri ve üyeleri adına Başkan Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sordu.

Kılıçdaroğlu; “Soruyu sorduğunuz için teşekkür ederim. CHP kadına, sokak hayvanlarına, küçük çocuklara yapılan taciz ve tecavüze karşıdır ve bunu önleyecek yasaların çıkması için TBMM’de mücadele eder. Ancak; iktidar bloğu ve onu destekleyen blok bizim meclise sunduğumuz hiçbir kanun hükmündeki talepleri çıkartarak yasallaştırmıyor. Ama; biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz ve bu canlara uygulanan şiddeti çıkartacağımız yasalarla önlemeye çalışacağız.” dedi.

DOHADERN Başkanı Ateş; program sonunda gazetemize yaptığı açıklamada; “Sayın Kılıçdaroğlu’nun programına yönetim ile birlikte katıldık. Kendisine hazırladığımız kartımızı taktim ettik. Sokak hayvanları üzerinde yoğunluklu şiddet ve taciz olaylarını Türkiye’nin her noktasında görüyoruz. Bununla ilgili yasal düzenlemeler noktasında TBMM’de ne gibi çalışmaların yapıldığını kendisine sorduk. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili hazırladığımız bir dosyayı TBMM’de gurubu bulunan partilere Ankara’ya giderek Genel Başkanlarına vereceğiz. Toplumsal barışın sağlıklaştırılması doğanın bütün canlarına sahip çıkmakla başlar. Çalışmalarımızı, tempomuzu artırarak devam edeceğiz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ