Zirvede Haber

Bursa’da şaşırtan gelişme!

Bursa’da şaşırtan gelişme!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da yaşanan ve “İyilik cezasız kalmaz” dedirten ve düşündüren bir olayı bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında yaşananları şöyle aktardı:

Gelişmeyi geçtiğimiz günlerde bu sütunlardan duyurmuştuk.

Osmangazi ilçemize bağlı Sakarya Mahallesi’nde yoksula, garibana, dar gelirliye, kimsesize, dula sahip çıkan bir dernek var.

O dernek aşevi açtı, giysiler, dağıttı, tableti olmayan çocuklar sevindirdi, anne babasız kızların düğünlerini yaptı, giyim kuşam malzeme desteğinde bulundu. Kurbanda, ramazanda yoksulu, garibanı sevindirdi. Öğrencilere burs verdi, kırtasiye  desteğinde bulundu. Halen de bunları yapmaya devam ediyor.

Sakarya Mahallesi ve Civar Mahalleler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne Osmangazi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tahsis edilen bina kimsesiz garibanlar için barınak olarak kullanılıyordu.

Oysa, biz biliyoruz ki, o binanın arsasını dernek bulmuş, inşaatını da Osmangazi Belediyesi’nin yapmasını sağlamıştı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın inşaatını yapıp vakfa teslim ettiği bina derneğin elinden alındı.

Kaymakamlık, kullanım süresi dolan binayı ne hikmetse dernekten tahliye etmesini ve kendilerine devretmesini istedi. Derneğin kiralama talebine de bugüne dek bir yanıt verilmemiş.

Dün Sakarya Mahalle Muhtarı ve Dernek Başkanı Nusret Aydın ile konuşurken, ‘ne oldu o binanın durumu’ diye sorduk.

“Boşalttık, devrettik, teslim ettik, anahtarlarını bile değiştirdiler” yanıtını verdi.

Gelişmeyi aktardığımız o yazımızda da vurgulamıştık.

Türkiye’de hiçbir iyilik cezasız kalmaz diye. Vay efendim, dernek buraya sığınanlardan, barınanlardan bir bedel alıyormuş. Allah aşkına, 4-5 katlı bir binayı, devletin hiçbir katkısı olmadan, sadece hayırseverlerin desteğiyle ayakta tutabilir misiniz?

Elbette, maaşı olanlardan konaklama bedeli alınacaktır. Devletin, belediyelerin huzurevlerinde bile böyle değil mi?

Biz biliyoruz, Sakarya Mahallesi’nde bu dernek çok sivrildi. Etrafa yaptığı iyilikler mahalle, ilçe ve Bursa sınırlarını aşınca belli ki, birileri rahatsız oldu.

Kimse o birileri?

Kaymakamlık ve Vakıf devreye sokularak muhtardan o binayı boşaltması istendi.

Yetmedi, derneğe ve muhtarlığa bir de soruşturma açıldı. Muhakkikler atandı. Bir şey bulabilirler mi, buldular mı merak etmiyor değiliz.

Muhtarın ofisinde çay içerken içeriye Nilüfer’den, iki çocuklu genç bir anne girdi. Muhtar Aydın’dan çocuklarına giysi yardımı talep etti. Genç kadını Nilüfer’den de bir yardım kuruluşunun yöneticisi buraya yönlendirmiş. Giysi yardımı yapılamadı ama Nilüfer’den geldiği için kendisine harçlık verilip, gönderildi.

Osmangazi Kaymakamımızı tanıyoruz.

Kendisi vicdanlı birisi. O dernekte iddia edildiği gibi yasadışı bir şey varsa, bunu savunacak değiliz. Devletin ilgili kurumları gereğini yapar.

Ama inanın, binayı dernekten geri almak için yapılan işlemlerin, Kaymakam beyin  de içine sinmediğini düşünüyoruz.

Bilmem yanılıyor muyuz?

Büyükorhan’ı üzen ölüm

Büyükorhan ilçesini iki dönem Bursa İl Genel Meclisi’nde temsil eden AK Parti’nin eski İl Disiplin Kurulu üyelerinden Osman Koçdemir yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü.

2015 yılından bu yana tedavi gören Koçdemir’in ölümü Büyükorhan’ı hüzne boğdu. İlçede minibüs taşımacılığı da yapan Koçdemir AK Parti’nin Büyükorhan’daki kurucu isimlerindendi. Koçdemir’in cenazesi ilçeye bağlı doğum yeri olan Çakıryenice Mahallesi’nde defnedildi.

Koçdemir’e son görevde sevenleri, siyaset yaptığı arkadaşları ve ilçe halkı yalnız bırakmadı.

Tarım AŞ’nin yeni Genel Müdürü Erzurum’dan

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde bugünlerde hareketlilik söz konusu. Pandemi yasaklarının gevşemesiyle birlikte genel kurul izninin çıkmasının ardından, süreleri dolan belediye iştiraklerinin olağan ve mali genel kurulları da başlıyor.

Bu kapsamda şirketlerin yönetim kurulları kadar, genel müdürlerinde de bir değişim söz konusu.

Kültür AŞ Genel Müdürlüğü’ne getirilen Tarım AŞ Genel Müdürü Fethullah Bingül’ün koltuğuna Erzurum’dan bir isim transfer edildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraki Çevre Temizlik Ağaç Peyzaj AŞ (ÇETAŞ) Genel Müdürü Semih Polat Bursa Tarım AŞ Genel Müdürü oldu.

Genç Genel Müdür’ün Bursa’daki görevine kısa süre içinde başlaması

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ