Zirvede Haber

Kılıçdaroğlu Bursa’da…Nilüfer’de çifte açılış

Kılıçdaroğlu Bursa’da…Nilüfer’de çifte açılış

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi açılışa katılmak ve STK temsilcileriyle buluşmak üzere Bursa’ya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa girişinde partililer tarafından karşılandı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ilk olarak Nilüfer Belediyesi’nin Çamlıca Mahallesi’nde hayata geçirdiği İzzet Şadi Sayarel Huzurevi ve Kreşi ile Nilüfer Belediyesi Lions&Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi için düzenlenen ortak açılış törenine katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk konuşmayı Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem yaptı.

TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ OLMAYAN UYGULAMA”

Erdem,  “Türkiye’nin yaşlı nüfusu giderek artıyor. Buna bağlı olarak yaşlı nüfusa yönelik bakım hizmetlerine olan ihtiyaç da artıyor. Bu ihtiyaca cevap vermek üzere bugün iki tesisimizi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her iki projemiz de belediyelerimize ait arsalar üzerinde hayırsever desteğiyle hayata geçirildi. Çamlıca’da İzzet Şadi Sayarel Huzurevi ve Kreşimiz iki nesli buluşturan bir projedir. 7 bin metrekarelik alanda yaşlılarımız için 103 odası, spor salonu, atölyeleri, dinlenme salonları, sosyal alanları bulunan bu mekanda 50 çocuğa hizmet verecek bir kreş ve oyun alanlarımız vardır. İki neslin de birbirinden öğreneceği çok şey var. Türkiye’de de örneği olmayan bir uygulamanın başlangıcıdır. Özellikle huzurevindeki yaşlılarımıza iyi geleceğini, bu alanda örnek model oluşturacağını düşünüyoruz. Projemizin inşaat maliyetinin bir kısmı hayırsever İzzet Şadi Sayarel tarafından karşılanmıştır. Nilüfer halkı adına Sayarel’e teşekkür ediyorum. Açılışını yaptığımız bir diğer projemiz Özlüce’de Ercan Dikencik Allzhemire Hasta Konuk Evi. Alzheimer oldukça yaygın. Ülkemizde 800 binden fazla hasta var. Hasta yakınlarını zor sürece sokan bu hastalıkta profosyonel yardıma ihtiyaç duyulmaktadır. Bir alzheimer hastanız varsa dışarı çıkamazsınız. Hasta yakınlarının imdadına yetişecek bir tesisi Bursa’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 3500 metrekare hasta konuk evinde demans (bunama) ve alzhemir hastalarına gece gündüz bakım hizmeti verilecek. Hayırsever katkılarıyla kazandırılan bu tesis için teşekkür ediyoruz. Her iki tesisimiz de yerel yönetim ve sivil toplum iş birliği ile şehre kazandırılmış, gerçek anlamda bir dayanışma örneği olan projelerdir. Önceki dönem belediye başkanımız Mustafa Bozbey’e teşekkür ediyorum. Bizler el birliğiyle Nilüfer’de dayanışmayı büyütüyoruz. Sosyal belediyeceliğin en güzel örneklerini vermeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın hayatına sevgiyle dokunan bu hizmetlerin şehre kazandırılması çok kıymetli” dedi.

Erdem’in ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı. Nilüfer Belediyesi’ni sosyal belediyecilik örneklerini en güzel şekilde sergilediği için kutlayan Kılıçdaroğlu, ilk yerel seçimlerde büyükşehir belediyesini  de mutlaka kazanmaları gerektiğini söyledi ve ekledi;

KILIÇDAROĞLU’NDAN BURSA BÜYÜKŞEHİR MESAJI

“Seçimlere girdik Bursa Büyükşehir’i alamadık. Kabahat bizde, Bursalılarda değil. Biz Bursa’ya gerekli güveni vermek ve yeşil Bursa’yı yeniden inşa etmek durumundayız. Başkan adayımız burada, çalışıyor ve ben de izliyorum. İstanbul’da Ankara’da ne yapıyorsak Adana’da Antalya’da Eskişehir’de ne ortaya koymak istiyorsak aynısını Bursa’da da yapacağız.  Çünkü Bursalılar bunları hak ediyor. Bize düşen görev önümüzdeki süreçte daha iyi çalışmaktır.”

Kılıçdaroğlu, yerel yönetim modellerinin altını çizdi ve yeni siyaset anlayışına parantez açtı. CHP Lideri şunları söyledi;

“KAVGADAN DEĞİL, HUZUR VE BİRLİKTEN YANAYIZ”

“Belediye başkanı arkadaşlara hiçbir ayrım yapmayın, herkesin yardımına koşun ve harcadığınız her kuruşun hesabını verin dedim. Yeni bir siyaset anlayışını Türkiye’ye getirmeye çalışıyoruz. Şeffaf ve hesap verebilir bir siyaset anlayışı. Kentler yaşanabilir olacak. İnsanlar özgür hissedecek. Yoksul mahallelerden başlayarak insanlara hizmet götüreceksiniz. Ayrımcılıktan yana, kavgadan yana değil, huzur ve birlikten yanayız. “
Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde ilk kez oy kullanacak gençlere ayrı bir parantez açtı ve şu mesajları verdi;

“SEÇİMLERİN KADERİNİ 6 MİLYON 300 BİN GENÇ BELİRLEYECEK”

“Önümüzdeki seçimlerin kaderini 6 milyon 300 bin genç belirleyecek. Onlar demokrasi, özgürlük ve iş istiyorlar. Biz onların önünü açacağız ve onlar bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirecekler. Gençler, size güveniyor ve inanıyoruz. Sizler Türkiye’nin kaderini değiştireceksiniz. Benim de umudum sizlersiniz.”

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti;

“DEVLET KİN VE İNTİKAM DUYGUSUYLA YÖNETİLMEZ”

“Devlet kin ve öfke intikam duygusu ile yönetilmez, akılla, bilgi, birikimle yönetilir, tecrübe ile yönetilir. Devlet kin ve öfke ile yönetilirse o zaman kavga çıkar. Sokakta, evde huzur olmaz. Biz gerçek anlamda huzuru getireceğiz. Bize oy vermeyenler de huzur içinde yaşayacak, bizi özgürce eleştirecekler. Bize oy vermeyi düşünmeyen bütün kardeşlerime sesleniyorum. Beni özgürce eleştirme hakkını elde etmek istiyorsan bana oy vereceksin. Yanlışım varsa çıkıp eleştireceksin, ben de saygı duyacağım. Bu inancımı her yerde korudum, korumaya devam edeceğim. Bu projelerden dolayı belediye başkanını, ekibini, arkadaşlarını kutluyorum, katkı veren ailelere de şükran borçluyuz”

Kılıçdaroğlu, daha sonra Bademli’ye geçecek ve Mudanya Belediyesi Zübeyde Ana Çocuk Akademisi’nin açılışını yapacak. Kılıçdaroğlu ayrıca Taş Mektep, Tirilye Sanatevi, Cumhuriyet Meydanı 1. Etabı’nın toplu açılışını yapacak.

Günübirlik Bursa ziyareti sırasında BAOPB’da STK temsilcileriyle buluşup görüş alışverişinde de bulunacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış maratonundaki son durağı Gemlik olacak.

Hamidiye Mahallesi’nde düzenlenecek törende Gemlik Belediyesi Halk Market’in yanı sıra online bağlantı ile Kurşunlu Huzurevi, Uğur Böcekleri Kreşi ve Belediye Spor Salonu’nun açılışını da yapacak olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bu programın ardından Bursa’dan ayrılacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ