Zirvede Haber

AK Parti kongresinden Bursa hangi kazanımlarla çıktı?

AK Parti kongresinden Bursa hangi kazanımlarla çıktı?

AK Parti 7. Büyük Kongre’sinden Bursa hangi kazanımlarla çıktı?

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın, değerlendirmesini bugünkü köşesine şöyle taşıdı:

İki gündür… AK Parti kurultayında salonun içinin ve dışının dolu olması nedeniyle özellikle muhalefet partileri ve çevrelerinden yükselen tepkileri izliyoruz.

Böyle bir süreçte…

Teşkilat gücü bilinen AK Parti’nin; iddialı olduğu 2023 startını verirken sessiz ve tenha kurultay yapabilme seçeneği var mıydı, böyle bir tercih yapsaydı bu kez ne tür eleştirilerle karşılaşırdı bilemeyiz, ama gündemde yer bulan tartışmalarla iddiaların kurultay mesajlarının önüne geçtiği bir gerçek.

Buna karşın…

Coşkusu yüksek kurultayın siyasi yansımaları yanında teşkilat yansımaları var.

Nitekim…

Sorduğumuzda, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan konuya Bursa teşkilatlarının kazanımı açısından yaklaştı.

Bakışı şu:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın MKYK listesinde Bursa’mızdan iki isim yer aldı. Bursa Milletvekilimiz Sayın Efkan Ala ile geçen dönem il başkanımız Sayın Ayhan Salman’ın yeni dönemde MKYK üyesi olmaları çok önemli.”

Şunu vurguladı:

“Sayın Efkan Ala’nın yeniden MYK’ya girerek büyük kongre öncesi üstlendiği Genel Başkan Yardımcılığı’nın devam etmesini önemsiyorum.”

Nedenini söyledi:

“Bursa teşkilatlarımız Genel Merkez’de Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde temsil ediliyor. Bu bir kazanım.”

Şunu da anımsattı:

“Kadın Kolları kongremizde Bursa Milletvekilimiz Sayın Emine Yavuz Gözgeç MKYK’ya seçildi ve çok önemli görev olan Teşkilat Başkanlığı’nı üstlendi. Gençlik Kolları kongremizde Mehmet Ali Keskil kardeşimiz MKYK üyesi oldu, Yunus Emre Kara ve Furkan Dülger de yedek listede yer aldılar.”

Bunları anımsattıktan sonra da genel değerlendirme yaptı:

“Genel Merkezimizin tüm kademelerinde Bursa teşkilatları temsil ediliyor. Bu durumu Bursa’ya verilen önem olarak görüyorum. Çünkü Bursa’nın kazanımlarına bakıyorum.”

Mesajı şu:

“Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedefler doğrultusunda, 2023 için el ele hep birlikte çalışacağız.”

Ayhan Salman’dan teşekkür mesajı

AK Parti’de… 3 ay önce İl Başkanlığı’nı Davut Gürkan’a devrederken sergilediği “nezaketinin karşılığını MKYK ile aldığı” konuşulan Ayhan Salman mesaj yayınladı:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, ülkemize kazandırılan pek çok hizmete yenilerini eklemek adına çıktığı yeni yolculuğunda şahsıma gösterdiği teveccühten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Daha önceki tüm vazifelerimizde olduğu gibi, bu emaneti de namusum gibi taşıyacağım.”

Yapı Kayıt Belgesi iptal edilenler tepkili: Devlet eliyle tuzağa düştük!

Açıkça söylemek gerekirse… İmar Barışı sonrası yapılan incelemeler sonucu ortaya çıkan Yapı Kayıt Belgesi iptalleriyle ilgili sıkıntının bu denli geniş olduğunun farkında değildik.

Pazartesi günü…

Bu sütunlarda imar barışı kapsamında başvuru yapan, ancak uydu fotoğrafı incelemesiyle Yapı Kayıt Belgesi iptal edilenlerin fotoğraflardaki tarih farklılığı itirazlarını aktardıktan sonra, sosyal medya üzerinden çok yoğun mesaj geldi.

Gördük ki…

Yalnızca Bursa’nın değil, genel bir sorun oluşmuş. Ödemelerini yapmalarına karşın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildiği için suçlu durumuna düştüklerini söyleyenler, “Hazine arazisine kaçak ev yapanlara bir şey olmadı, ama tapulu arazimizde suçlu olduk” diyorlar.

Uygulama farklılıklarından yaşadıklarını da “Devlet eliyle tuzağa düşürüldük” diyerek yorumluyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ