Zirvede Haber

Yeşil Bursa Ne Alemde!

Yeşil Bursa Ne Alemde!

AK Parti’nin 7’nci Olağan Büyük Kongresi, ‘Türkiye için güven ve istikrar’ sloganı ile başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 7. Büyük Olağan Kongresi’nde konuşuyor.

AK Parti 7. Büyük Olağan Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda yapılıyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrede konuşma yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi konuşması:

Adana hoş geldin. Alem düşman kesilse, gönül senden vazgeçmez Adıyaman hoş geldin. Afyonkarahisar hoş geldin. Gökte yıldızım ayım, yerde sarayımsın, Aksaray hoş geldin. Kızıl elmaya koşan şehzadelerin şehri Amasya hoş geldin. Cumhuriyeti kuran başkentim Ankara hoş geldin… Senin gibi yari olan neyler ayvayı narı, Artvin hoş geldin. Dağları bağ, vadileri altın deresi Balıkesir hoş geldin. Coğrafyanın kalbinde zümrütten bir nakışsın Bartın hoş geldin. Türkünü Dicle söyler, akar gönülce söyler Batman hoş geldin. Bayburt hoş geldin. 7 asırlık devlet çıkar rüyandan Bilecik hoş geldin. Oğul balım dağ çiçeğim, bin gönüllüm, Bingöl hoş geldin… Uludağ’ın gözlerini kamaştıran güneşim Bursa hoşgeldin.

Dünya durdukça yazılmaz bir daha senin yazdığın destan Çanakkale hoş geldin. Çok yaşasın yarenler Çankırı hoş geldin. Al yeşil ırmakları kuşanıp da mı geldin Çorum hoş geldin. Kaç yıl oldu efeler biz bu sevdaya düşeli Denizli hoş geldin. Diyarbakır hoş geldin. Mertçe durur sözünde Konuralp’in izinde Düzce hoş geldin. Fatihler senden çıkar, Fetihler senden başlar Edirne hoş geldin. Fırat’ın türküsünü en güzel Gakkoş söyler Elazığ hoş geldin. dadaşım, ak alnına Palandöken imrenir Erzurum hoş geldin.

Şairimsin, gazimsin, iki gözümün Gaziantep hoş geldin. Güzelliğin ile dünya durdukça durasın Giresun hoş geldin. Gönül bahçemin gümüş goncası Gümüşhane hoş geldin. Dağlar arasında lale çiçeğim Hakkari hoş geldin. Ülkemin altın ışığı Hatay hoş geldin. Serhatı bekleyen nazlı ovam Iğdır hoş geldin. Gülleri güzel, kendi gülünden güzel Isparta hoş geldin. Dünyanın etrafında dönüp durduğu bir semtini sevmeye bir ömrün bile yetmediği İstanbul hoş geldin.

Efesi ile dünyasında biriciksin, İzmir hoş geldin. Maşallah… Edelere kahramanlık herkesten çok yakışır, Kahramanmaraş hoş geldin. Medeniyet mirasi, güzellikler atlası Karabük hoş geldin. Türkçe’mi bayrak olup dalgalandıran Karaman hoş geldin. Milletim sana aşık Kars hoş geldin. Canıma can katar her yanın Kastamonu hoş geldin. Bir yarim var Erciyes’e yaslanır Kayseri hoş geldin. Bozlakların türkülerin ruhu var toprağında Kırıkkala hoş geldin. Mertler, yiğitler ili Kırklareli hoş geldin. Ahi Evran’dan Neşet Ertaş’a Kırşehir hoş geldin. Kilis hoş geldin. Akçakoca’nın sevdası Kocaeli hoş geldin. Mevlana’dan bilgelik ocağı, Selçuklu’nun başkenti Konya, hoş geldin.

“75 KİŞİLİK MKYK İLE DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ErdoğanAK Parti 7. Olağan Kongresi öncesi, salon dışındaki partililere seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

”Saygıdeğer kardeşlerim, sizleri böyle anlamlı bir buluşmada özellikle de kar yağışının tüm mikropları temizli bir anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum. Biraz sonra 7. Olağan büyük kongremizi yapacağız. Şu ana kadar kurulduğumuzdan bu yana son olarak üye kayıtlarını istediğimde, üye kayıt sayımız 13 milyon 500 bine ulaştı.

Dünyada böyle bir siyasi parti yok ve hamdolsun 1 milyonu aşkın genç üyesiyle yaklaşık 5 milyonu aşkın kadın üyesiyle ve bunun dışında ana kademe üyesiyle dünyada bir başkası yok.

75 kişilik bir MKYK ile yola devam edeceğiz. Yedek diye bir ifade var o da 35 kişi, onlar da aynen 35 kişiyle beraber çalışacaklar asıl üyeler gibi.

Malatya, kayısılar ne alemde? İyi mi? Maşallah. Adıyaman, ne alemdeyiz? Dik duruyor muyuz? Afyonkarahisar ne alemdeyiz? Maşallah, Allah yar yardımcımız olsun.  Sizleri de inşallah bu güzel havada selamlıyorum. Samsun’u, Gaziantep’i, Van, sizleri selamlıyorum. Tokat, aynı şekilde sizleri de selamlıyorum. Geldim dadaşlara, Erzurum ne alemdeyiz? İyi miyiz? Balıkesir sizleri de selamlıyorum. Yeşil Bursa ne alemde? Tekirdağ, Diyarbakırımızı, Karsımızı selamlıyorum. Hepinizi çok farklı şekilde selamladığımı duyacaksınız. Sizleri çok daha fazla bekletmek istemiyorum, müsaade ederseniz hemen kongreye geçelim. Bir an önce kongremizi başlatarak sizleri buradan illerimize uğurlayalım. Allah yar yardımcımız olsun.

Sivas ne alemdeyiz? Maşallah sahalarda da gayet iyisiniz. Her zamanki gibi Konya’yı yine dimdik görüyorum. İnşallah yakın zamanda şu koronavirüs belasından kurtulduktan sonra Diyarbakır’a da gideceğiz, gözü yaşlı analarımızı bizzat yerinde ziyaret edeceğiz inşallah. Çok teşekkür ediyorum, sağolun var olun. Koronavirüsün semtine uğramadığı tek il şu an Şırnak.

KONGRE BAŞLADI

Ankara Spor Salonu‘nda düzenlenen büyük kongre öncesi, yurdun birçok noktasından partililer Başkent’e geldi. Kongrenin yapılacağı salon çevresinde polis önlem aldı. Salonun çevresi bariyerlerle araç trafiğine kapatılırken, kongreye katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Oluşturulan noktalardan x-ray cihazı ve üst aramasının ardından salona alınan partililer kendileri için ayrılan bölümlere oturdu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısının 2’ye çıkarılacağını bildirdi.

DİVAN BAŞKANI ALİ İHSAN YAVUZ OLDU

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nin divan başkanı ve üyeleri belirlendi.

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde, AK Parti Tüzüğü’nün ilgili maddeleri uyarınca, kongreyi yönetmek ve divan başkanlığını yürütmek üzere divan başkanı ve üyelikleri için seçim yapıldı.

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, salonda kongrenin toplanması için gereken delege sayısının tespit edildiğini, yeterli çoğunluğun hazır bulunduğunu, böylelikle kongrenin açıldığını ilan etti.

Kandemir, tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca açık oylamayla divan ve divan kurulunun tek bir liste halinde oylanmasının kabul edildiğini belirtti.

Kongrede, divan başkanı ve divan üyelikleri seçiminin liste yöntemine göre, birlikte ve aynı anda yapılması arz ve teklif edildi.

Teklifin kabul edilmesinin ardından, divan başkanı ve üyeleri belirlendi. Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz seçildi.

2023 MANİFESTOSUNU AÇIKLAYACAK

Kongre, ‘lider’ filminin izletilmesi ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in açılış konuşması ile başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak salon çevresinde toplanan partililere seslenecek. Erdoğan’ın salona girişinin ardından divan başkanının konuşması ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. AK Parti tanıtım filminin izlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüye çıkarak 2023 manifestosunu açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından, faaliyet raporu okunacak ve oylanacak. Tüzük Değişikliği Komisyonu raporunun okunması, müzakeresi ve oylanmasının ardından genel başkan seçimine geçilecek. Kongrede, tüzük değişikliği ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) üye sayısı da artırılacak. MKYK üyelerinin seçiminin ardından, Merkez Disiplin Kurulu’nun  seçimi, Genel Merkez Parti içi Demokrasi ve Hakem Kurulu’nun seçimi, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’nun seçimi yapılacak.

20 YILDA 9 KONGRE

AK Parti, 14 Ağustos 2001’de kurulduktan 15 ay sonra girdiği ilk genel seçimde iktidara geldi. 19 yıldır iktidarını sürdüren AK Parti, Türk siyasi tarihine damgasını vurdu. AK Parti, üçü olağanüstü, altısı olağan olmak üzere toplam 9 kongre yaptı.

2019’un Aralık ayında başlayan 7. Olağan Kongre sürecine tüm dünyada etkili olan Covid-19 salgını nedeniyle bir süre ara verildi. Vaka sayılarının azalmasıyla maske, mesafe ve temizlik koşulları dikkate alınarak kısıtlı sayıda kişinin katılımıyla il ve ilçe kongrelerine devam edildi.

Şubat 2021 ayında tamamlanan il kongreleri sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 il kongresine bizzat katılım sağladı, diğer il kongrelerine ise canlı bağlantı yaptı.

24 Şubat 2021’deki İstanbul İl Başkanlığı kongresi ile kongre süreci tamamlanmış oldu.

81 İLDE 52 İL BAŞKANI DEĞİŞTİ

Kongre sürecinde, 973 ilçenin 715’i, 81 ilin ise 52 il başkanı yenilenirken, teşkilatlarda yüzde 70’lik bir değişim yaşandı.

Kongreye eski bakanlar, eski ve yeni milletvekilleri, parti kurucuları, önceki dönem parti kurulları, eski MKYK ve MYK üyeleri de 7. Olağan Büyük Kongre’ye davet edildi.

Salgın nedeniyle kısıtlı sayıda misafir davet edilen kongrede, 1560 delege oy kullanacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ