Zirvede Haber

2022 Yılında 13 Yaş Üzeri Nüfusun Tamamı İnternet Kullanıcısı Olacak

2022 Yılında 13 Yaş Üzeri Nüfusun Tamamı İnternet Kullanıcısı Olacak

2021 Ocak itibariyle Dünya genelinde internet kullanıcı sayısı bir yılda 120 milyon kişi artarak 4.66 milyara ulaştı. Son 5 yıla bakıldığında ise yüzde 24’lük bir artış ile tüm dünyada 900 milyon yeni internete kullanıcısı ortaya çıktı.

Sirkhet Danışmanlık Kurucusu Efecan Başöz yaptıkları araştırmalara değinerek ‘’ 2022 yılında 5 milyar internet kullanıcısı sınırının aşılacağını tahmin ediyoruz. Bu rakamda bize gösteriyor ki 2022 yılında dünya nüfusunun yüzde 60’ ına yakını internet kullanıcısı olacak ‘’ dedi.

İnternet Kullanımı Lüks Olmaktan Çıkıyor

83 milyonluk nüfusuyla Türkiye’ de 2021 yılı itibariyle internet kullanan kişi sayısı 66 milyona ulaştı. Ülkemizdeki internet kullanımına ilişkin açıklamalarda bulunan Efecan Başöz, Türkiye’de 2022 yılında internet kullanıcı sayısının 68 milyon sınırına yaklaşacağını ve 13 yaş üzeri tüm nüfusun 2022 yılında internet kullanıcısı olacağını belirtti.

Türkiye’ de Aktif Sosyal Medya Kullanıcısı 60 Milyona Yükseldi

Sosyal medya kullanımına dair konulara değinen Başöz, ” Türkiye’de sosyal medya tarafında 5 yıl önce aktif kullanıcı sayısı 48 milyon iken, günümüzde bu rakam 60 milyona yükselerek yüzde 25 artış gösterdi. Nüfusa oranla baktığımızda 5 yıl önce Türkiye’de yüzde 60’lık bir sosyal medya kullanım penetrasyonu varken, günümüzde bu rakam yüzde 71’e ulaştı.” ifadelerini kullandı.

‘’ Sosyal Sorumluluk Barındıran İçerikler Gençlerin İlgisini Daha Fazla Çekiyor ‘’

Sosyal medya kullanımının gün geçtikçe arttığını, eğlenceli içerik kategorisinin gittikçe büyüdüğünü belirten Başöz ‘’ Bu kadar yoğun içerik üretilen bir ortamda markaların kalıcılık yaratmak adına yeni nesil çözümler üretmesi ve hızlı hareket etmesi gerekiyor. Özellikle sürdürülebilirliğe değer veren ve sosyal sorumluluk barındıran içerikler yeni neslin daha fazla ilgisini çekiyor ve tercih ediliyor.’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ