Zirvede Haber

“Süper Lig’e çıkaramazsak verdiğimiz o para kulübündür”

“Süper Lig’e çıkaramazsak verdiğimiz o para kulübündür”

Bursaspor başkanlığına adaylığını açıklayan Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur katılmış olduğu canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bursaspor’u ilk döneminde Süper Lig’e çıkaracaklarını belirten Adanur, “Süper Lig’e çıkaramazsak verdiğimiz o para kulübündür” dedi.

Adanur'dan önemli açıklamalar
Bursaspor başkanlığına adaylığını açıklayan Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur, Life Bursa’nın canlı yayınına katıldı.

İşte Adanur’un açıklamalarından satırbaşları:

Bursa’da yaşayan her genç gibi ben de Bursaspor Kulüp Başkanı olmak hayalimdi. Ticaretimi belli bir ivmeye getirdikten sonra böyle bir planım vardı ama maalesef Bursaspor bana kadar kaldı. Hiç kimse çıkıp sahiplenmedi, hiçkimse bu yükün altına girmek istemedi, bu cesareti göstermedi ama biraz erken de olsa Bursaspor Kulübü Başkan Adayı oldum.

Adaylığınızı açıklamanızın ardından dernek veya bir grupla iletişim kurdunuz mu?

Ticaret yaptığım eşim, dostum ile konuştum. Çok fazla detaya girmedim ama çevremdeki insanlarla konuştum. Ama teraziye koyduğum zaman Bursaspor ağır basıyor.

B planınız var mı?

13 kişilik ekip içerisinde herhangi bir arkadaşımızın başkan olması benim de onun yönetimine girmem. Ben başkan olacağım diye zoraki bir şeyim yok. Biz yola 13 kişi çıktık yola beraber devam ederiz.

Kongre sürecinde başka biri adaylığını koyduğu takdirde adaylığınızı devam ettirecek misiniz?

40 milyonun üzerinde samimi şekil aday olan herkesi destekleyeceğiz. Biz Bursaspor için alt limit belirledik. Bunun üzerindeki her türlü rakamı destekleyeceğimizi söyledik. Çıksaydı bugüne kadar aday çıkardı. Algı olarak baktığım zaman maalesef bunu konuşmak istemiyorum ama elektriği kesik, suyu kesik bir kulüp. Aday çıksaydı eğer bunlardan herhangi birini kapatıp aday olabilirdi. Etki tepki meselesi hiçkimse reaksiyon göstermiyor. Reaksiyon yoksa aday da yok.

TRANSFER TAHTASI

Borcumuzu kapatarak bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Mali Genel Kurul yapılmadığı için şu anda tahtayı kaç paraya açacağımızı bilmiyoruz. Biz zaten 40 milyon lira vereceğimizi söyledik. Bağış ve loca satışından 20-30 milyon lira da gelir elde edeceğiz. Bu 70 milyon lira ile beraber tahtanın da gayet açılacağını düşünüyorum.

MUSTAFA ER İLE DEVAM EDİLECEK Mİ?

Hem Mustafa Er hem futbolcular çok ciddi bir emek sarfettiler. Bu dönem birazcık ellerinden tutulmuş olsaydı kulübü çok farklı noktalara getirmiş olabilirlerdi. Belki Süper Lig konuşuyorduk. Çok ciddi bir ruh yakalamış Mustafa hoca. O ruh olmadan başarı elde edemezsiniz. Mustafa Hoca o ruhu doğru şekilde yakalamış. Bugüne kadar yaptıkları yarın yapacaklarının teminatı. Kendisi bizimle çalışmak isterse, bizim onunla çalışma kararımız net.

‘BÜYÜKŞEHİR VE BTSO’DAN REAKSİYON GELMEDİ’
Büyükşehir Belediye Başkanı ve BTSO Başkanı’na gelin beraber bu açığı kapatalım diye teklifte bulundum ama reaksiyon gelmedi. Zaten Erkan Başkan çıkıp hatıra kombinelerinin ücretleri geldiği zaman sıkıntı yok dedi.

‘TRANSFERİ AÇMADAN BİR BAŞKANLIK BOŞ BİR BAŞKANLIK OLUR’
Ben her zaman söylüyorum. Transferi işi ehline bırakacağız. Kim bırakacağız? Mustafa hoca, futbol şube sorumlusuna bırakacağız. Onlar yapacaklar bu işi. Biz onların arkalarında olacağız ve yetkiyi onlara vereceğiz. Tahtayı açmadan bir başkanlık boş bir başkanlık olur.

‘VERDİĞİMİZ O PARA KULÜBÜNDÜR’
Ben şimdiden açıklayayım eğer takımı Süper Lig’e çıkaramazsak verdiğimiz o para kulübündür. İlk yıl Süper Lig hedefimiz var. Biz 60-70 milyon toplayıp Süper Lig’e çıkaramazsak bir daha o güveni elde edemeyiz. Şimdi yola çıkmışken başarılı olacağız. Biz ilk yılda Süper Lig’e çıkacağız.

‘BURSASPOR TV AÇIK OLMASI LAZIM’
Bursaspor TV kurumsal olarak oyuna girmeli. Gerçekten çok ciddi gelir elde edilebilecek bir yer. Bursaspor’un Bursaspor TV’sinin açık olması lazım. Kendi özel şirketimin tüm desteğini Bursaspor’a verecel.

‘BURSASPOR ARMASININ ÇOK CİDDİ BİR MARKA OLMASI LAZIM’
Bursaspor’un kurumsal olarak armasının çok ciddi bir marka olması lazım. Belli bir ivmeyi tekrardan yakalaması lazım. Ciddi bir ekip kurup Bursaspor’u yeniden ayağa kaldırıp ve artık dijital bir dünyada yaşıyoruz. Bursaspor’u bu dijital dünyaya entegre ederek dışarıdan insanlara bilgi akışını da kolaylaştıracağız.

KRİPTO PARA PROJESİ
Bursaspor Token projemiz var. Arkadaşlarımız girişimlerde bulunuyorlar. Bunu Bursaspor’a kazandırmak istiyoruz.

TİMSAH ARENA
Alttaki ticari alanlarının açık çarşı gibi, PodyumPark gibi kafeler, galeriler gibi işletmeler gibi canlandırma projemiz var. Ama stat da bitmedi oraya girdik mi o işin içerisinden çıkamayız. İsim hakkında görüştüğüm var.

‘BURSASPOR BİR FABRİKA HAMMADDESİ DE ALTYAPI’
Altyapı çok önemli. Bursaspor bir fabrika, hammaddesi de altyapı. Altyapı hem kulüp geliri manasında hem de kulübün ilerlemesi manada vazgeçilmez.

TÜZÜK YANITI
Tüzük kararı 10 bin kişilik Bursaspor üyelerine sorularak karar verilir. Ben onlara sorulmasını bekleyeceğim. Matematik olarak baktığınızda başka aday yok niye önünü kapatıyorsunuz. Ali Bey zamanında değiştiyse şimdi neden değişmiyor? Bana özel değişmiyor o zaman.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ