Zirvede Haber

KIPKIRMIZI BİR TÜRKİYE İSTEMİYORSAK TEDBİRLERE GERİ DÖNMELİYİZ

KIPKIRMIZI BİR TÜRKİYE İSTEMİYORSAK TEDBİRLERE GERİ DÖNMELİYİZ

TÜSAD Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Onur Turan, kontrollü normalleşme sürecine geçilmesinin ardından artan vaka sayısının ‘endişe verici’ olduğunu belirtti. Turan, “Kıpkırmızı bir Türkiye haritası istemiyorsak, COVID-19 vaka sayısının artmaması için daha önce sıkı tuttuğumuz tedbirlerimize geri dönmeliyiz” dedi.

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) COVID-19 pandemisinde son günlerde artan vaka sayısından duyulan endişeyi dile getirdi. TÜSAD Yönetim Kurulu Üyesi, Doç. Dr. Onur Turan, özellikle kalabalık ve kapalı ortamlara girilmemesi gerektiğini vurgularken, “Sosyal mesafeyi korumayı unutmamalı, hijyen kurallarına uymalı, asla maskesiz dışarı çıkmamalıyız” uyarısı yaptı. “Kıpkırmızı bir Türkiye haritası istemiyorsak, COVID-19 vaka sayısının artmaması için daha önce sıkı tuttuğumuz tedbirlerimize geri dönmeliyiz” diyen Turan, şu değerlendirmeyi yaptı:

  • RİSK HARİTASI ALARM VERİYOR: Kontrollü normalleşme sürecine geçilmesinin ardından artan vaka sayılarıyla birlikte, Sağlık Bakanlığı’nın bu hafta açıkladığı 100 binde görülen COVID-19 tanısı alan kişi sayısına göre oluşturulan risk haritası alarm veriyor!
  • 3. DALGA KAPIDA, KISITLAMALAR GERİ DÖNEBİLİR: Özellikle son günlerde yaşanan artışla günlük vaka sayılarının 20 bin bandını aşması ve mutasyonlu virüsün artmış yayılım hızı, bazı tedbirlere geri dönülmesi ihtimalini gündeme getirdi. Yeni vaka sayısındaki artış oldukça ‘endişe verici’ olup, önümüzdeki günlerde özellikle yüksek riskli statüsünde yer alan illerde kısıtlamaların geri dönebileceği düşünülmektedir.
  • YÜKSEK RİSKLİ İL’ SAYISI ARTIYOR: 20-26 Şubat tarihlerini kapsayan risk haritasına göre alınan tedbirlerin devamına karar verilse de koronavirüs vaka sayısına göre belirlenen “yüksek riskli” il sayısında ciddi artışa dikkat çekiyor.
  • İLLERİMİZİN YÜZDE 82’Sİ RİSKLİ: İki hafta önceki risk haritasına göre, risk haritasında turuncu ve kırmızı olarak belirtilen yüksek ve çok riskli il sayısı, yüzde 69’luk bir artışla 39’dan 66’ya yükselmiş bulunuyor. Yani ülkemizdeki illerin yaklaşık yüzde 82’si COVID-19 açısından yüksek risk taşımaktadır.
  •  MAVİ RENKLİ İLLERİN SAYISI AZALIYOR: Diğer yandan, koronavirüs vaka sayısı 100 binde 10’un altında olduğu için “düşük riskli” statüsünde olan, risk haritasında “mavi” renkli olan illerimizin azaldığını gözlemliyoruz. İki hafta önceki haritada 14 adet düşük risk grubunda il varken, mavi renkli il sayısı 3’e kadar düşmüş görünüyor.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ