Zirvede Haber

Bursalı gençlere müjdeler!

Bursalı gençlere müjdeler!

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, ‘Hayat Bursa’daki gençlere güzel’ mottosuyla tanıttığı mobil gençlik kulübüne üye olanlara müjdeler var… Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursalı gençleri ilgilendiren yeni gelişmeyi bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu bilgileri verdi:

Gençliğe yapılan yatırımın aslında bir ülkenin geleceğine yapıldığını biliyoruz.

Ülkeler, şehirler gençlerin maharetli elleriyle büyüyor, gelişiyor.

Bunun bilincinde olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentimizin gençleri için  önemli bir mobil projeyi hayata geçirdi.

Dün Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübü’nün tanıtımı vardı. Programın sunuculuğunu usta komedyenimiz, Bursalı hemşerimiz Eser Yenenler yaptı.

Kürsüde onun gençlik yıllarındaki başarılarını izlerken, ‘adam olacak çocuk daha o yıllarda belliymiş’ dedirten maharetleriyle tanıştık.

Yenenler, Bursa Büyükşehir Belediyesinin bir çok kent tarafından örnek alınan ve üniversiteli gençlere hizmet sunan, ‘çorba çeşmesi projesine övgüler yağdırdı.

Gençleri ilgilendiren projeyi biz de merak etmiyor değildik. Mobil gençlik kulübünün, gençlere birbirinden değerli avantajlar sunan zengin bir içeriğe sahip olduğunu fark ettik.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, ‘Hayat Bursadaki gençlere güzel mottosuyla tanıttığı mobil gençlik kulübünde, gençlere bedava 4 GB internet sunan, çoğu firmada alışveriş indirimi sağlayan bölümler var.

Başkan Aktaş, buraya üye olan gençlerin teleferikte bir bilete bir, BUDO’da üç bilete bir bilet bedavaya sahip olacaklarını, ayrıca ayda bir kez ücretsiz otopark hakkını kullanacaklarını, BURFAŞ’ın sosyal tesislerinden de indirimli faydalanacaklarını müjdeledi. Mobil uygulamaya Bursa’da ikamet eden ve 15-29 yaş arası gençler üye olabilecek.

Bursa’nın 3 milyon 101 binlik nüfusunun 2 milyon 700 bininin, yani yüzde 66’sını 45 yaş altı gençlerin oluşturduğuna dikkat çeken Aktaş, daha seçim döneminde 6 vaat başlığından birinin de gençlere dönük projeler oluşturduğunu söyledi.

Aktaş, tüm gençleri mahalle gönüllüsü olarak kendilerine katılmaya da davet etti.

Uygulamanın Bursa’da gençler arasında ses getireceğini düşünüyoruz. Gençlerin uygulamayı telefonlarına indirmelerinde ve üye olmalarında yarar var.

Muhtarların yeni Başkanı Mandacı

Pandemi nedeniyle üç kez ertelenen Osmangazi Muhtarlar Derneği’nin kongresi dün Ördekli Kültür Merkezi’nde yapıldı. Salon küçüktü ama 136 mahallesi bulunan Osmangazi’nin muhtarları dernek kongrelerine önem verip, yoğun bir katılım sağlamışlardı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik kongrenin onur konuklarıydı. İki başkan da kürsüden yaptıkları konuşmada adaylara başarı diledi.

Osmangazi’de belediye ve muhtarlar arasındaki uyumu yakından izleyenlerdeniz.

Başkan Dündar’ın muhtarlara değer verdiği ve hepsini sık sık ziyaret edip, sorunlarını dinlediği, zaman zaman da bölgesel toplantılarla çözüm için kendileriyle istişarelerde bulunduğunu biliyoruz.

Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer’in Divan Başkanlığını yaptığı kongrede seçimi 74 oyla Nilüferköy Mahalle Muhtarı Burhan Mandacı alırken, rakibi Güneybudaklar Mahalle Muhtarı Ali Öztürk’e de 42 oy çıktı.

Mandacı’nın yönetimine Mehmet Yılmaz, Kamil Konuşkan, Mehmet Yavuz, Hüseyin Gümüşsoy, Sedat Topaloğlu ve İsmail Yavaş girdi.

En çok şehidi bulunan ilçeye şehitlik müjdesi

Bugün 18 Mart, yedi düvele Çanakkale’nin geçilemez olduğunu gösterdiğimiz muhteşem zaferin yıldönümü.

Bir ulusun çeyrek milyon şehitle geçilemez kıldığı Çanakkale’de, vatanın dört bir yanından, hatta sınırlarımızın da ötesinde kahramanlarımız çarpıştı. Cepheye Bursa’dan da binlerce asker gönderildi.

Genelkurmay Başkanlığı kayıtlarında, Dağ ilçeleri Çanakkale’de Bursa’dan en çok şehit veren bölge olarak geçiyor. O ilçelerin en büyüğü olan Orhaneli’nin Çanakakale’deki şehit sayısı tam bin 34Bursa’nın toplam şehit sayısı ise 4 bin 92. Yani, Bursa’nın Çanakkale’deki her dört şehidinden biri Orhaneli’den.

İşte bu anlamlı unvan Orhaneli’ye Çanakkale Savaş Şehitliğgetiriyor.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ilçeye şehitlik kazandırmak için kolları sıvadı.

Aykurt, dedelerine minnet borcu olarak hazırlanan şehitliğin yapımına da en kısa zamanda başlanacağını duyurdu.

Doğrusu geç kalınmış bir proje. Böylesi gurur veren bir unvan için şimdiye dek Orhaneli’ye bir anıt, abide, şehitlik yapılmamış olması da büyük bir eksiklikti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ