Zirvede Haber

İSTİKLAL MARŞI’MIZ 100 YAŞINDA

İSTİKLAL MARŞI’MIZ 100 YAŞINDA

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi İznik’te de etkinlikler düzenlendi.

12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümü etkinliği İznik Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Pandemi tedbirleri kapsamında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İznik Şehit Sedat Pelit Anadolu Lisesi Müdürü Nurkan Oral gerçekleştirdi.

Etkinliğe İznik Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, İlçe Emniyet Müdürü Mithat Öztaş, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Tuncay Doğan, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Asil ve İlçe Sağlık Müdürü Dr.Levent Hekimoğlu ile siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İznik Şehit Sedat Pelit Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinliği İlelebet İstiklal Oratoryosu, Samimiyet Abidesi Mehmet Akif, Zulmü Alkışlayamam adlı şiir ve hazırlanan video gösteriminin izlenmesi ile sona erdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ