Zirvede Haber

EYT’lilerden Hükümet’e Çağrı; Haklarımızı geri istiyoruz!

EYT’lilerden Hükümet’e Çağrı; Haklarımızı geri istiyoruz!

Emeklilikte yaşa takılanlar, yaşadıkları mağduriyete dair Kocaeli Adliyesinde hukuki süreci başlattı. Yapılan açıklamada “Kazanılmış haklarımızı geri istiyoruz” denildi.

Emeklilikte Yaşa Takılan Sosyal Güvenlik Mağdurları (EYTSGM) Platformu, mağduriyet yaşayan arkadaşları için Kocaeli Adliyesinde hukuki sürecin ilk adımını atmış oldu.

EYTSGM Platformu suç duyurusundan önce basın açıklaması gerçekleştirdi. Paltform adına açıklamayı EYTSGM Şube Başkanı ve Paltform Sözcüsü Kadir Arıkoğlu okudu.

“HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINDI”

“Bugün burada toplanmamızın sebebi EYT mağduriyetinin EYTSGM Platformu olarak hukuku sürecini başlatmaktır” diyen Arıkoğlu, 1999 yılında 4447 sayılı kanun ile hak ettikleri emeklilik haklarının ellerinden alındığını vurguladı.

Arıkoğlu, “Umutlarımız, beklentilerimiz 3 ile 17 yıla varan bir sürede ötelendi” dedi.

“MAĞDURİYETİMİZ KATLANDI”

Mağduriyetin bununla da kalmadığını söyleyen Arıkoğlu, “2008 yılında çıkarılan 5510 sayılı yasa ile aylık bağlama oranlarının adaletsizce yüzde 67’den yüzde 28’lere düşürülerek alacak olduğumuz emekli maaşlarımızın fazladan ödemek zorunda bırakıldığımız primler sebebi ile düşmesine sebep olup mağduriyetimiz katlandı” diye belirtti.

“HAKLARIMIZI GERİ İSTİYORUZ”

İktidara seslenen Arıkoğlu, “İnsan hakları eylem planı 6’ncı maddede de açıkladığınız gibi sözleşme özgürlüğüne, hukuku güvenlik ilkesi ve kazanılmış hakların korunması prensibine aykırı olarak hiçbir şekilde hiçbir şekilde müdahale edilemez dediğiniz bizler, kazanılmış ve elimizden alınan haklarımızı geri istiyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ