Zirvede Haber

Bursa’ya koronada üçüncü dalga geldi!

Bursa’ya koronada üçüncü dalga geldi!

Bursa’daki vaka artışıyla ilgili Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, önemli bilgiler paylaşmaya devam ediyor… Yılmaz, bugünkü köşesinde de günlük vaka sayısının yanı sıra başka bir tehlikeye daha dikkat çekti…

Yılmaz Yazısında;

Bu sütunlarda… Çarşamba günü “Normalleşme başlarken üçüncü dalga gibi bir sürece girdiğimiz görüntüsü var” demiştik. İşte, o üçüncü dalga geldi.

Ekim-Kasım döneminde Bursa’da 4 bin 800 günlük vaka sayısı ikinci pik olmuştu. Şimdi üçüncü pik noktasını bekleniyor.

Zaten…

Rakamlar da hızlı yükselişi gözler önüne seriyor. Örneğin, şubat sonunda Bursa’da günlük 150 olan vaka sayısı çarşamba akşamı itibarıyla 500’ü aştı.

Üstelik…

Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde daha fazla olduğu görülen vaka sayıları artık Yıldırım için de sorun oluşturuyor. Günlük geçişler nedeniyle 3 büyük merkez ilçenin günlük vaka sayıları 100-120 bandında eşitlendi.

Bununla birlikte…

Vaka sayılarında son 10 günde yaşanan hızlı artış, hastanelere de yansıdı.

Nitekim…

Şehir Hastanesi’nde geçen haftaya kadar Covid-19 kaynaklı Acil’e günlük ortalama 150 başvuru gelirken, bu rakam vaka sayılarına paralel olarak günlük 400’e çıktı.

Aynı şekilde…

Katlardaki yatakların doluluğu artarken, Ekim-Kasım dönemi sonunda 4 Covid-19 Yoğun Bakım Ünitesi’ni kapatan Şehir Hastanesi’nin şu anda 100 kişilik Covid Yoğun Bakımı dolu.

Benzer durum…

Yani Acil Servis başvurusu, yatak doluluğu ve Yoğun Bakım yoğunluğu merkezin diğer iki büyük hastanesi Yüksek İhtisas Araştırma Hastanesi ve Çekirge Devlet Hastanesi için de geçerli.

Şehir Hastanesi kadar olmasa bile, iki hastanede de dikkat çeken artış var.

Bu satırları yazarken, bir yandan da kulağımız televizyonda Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıklamasındaydı.

Salgının 2020’deki kadar etkili olmayacağını söylemesini önemsedik. Her şeyden önce insanların umuda ve morale ihtiyacı var.

Ancak…

Güzel günler için daha dikkatli davranmamız gerekiyor. Herkesin birbirini uyarması gereken kritik bir süreçten geçiyoruz.

Çok normalleşmeden korkmaya devam edin. Çünkü bu virüsün hiç şakası yok.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ