Zirvede Haber

Et’in yeni adresi ET-BA…

Et’in yeni adresi ET-BA…

ET-BA’nın Bursa’ya mal olmuş bir marka olduğunu vurgulayan ET-BA ortaklarından Hulusi Erkuş, vatandaşların ete ulaşımını kolaylaştırmak için az kârla hizmet sunacaklarını kaydetti.

HATİCE DAL olay.com.tr

Yıllardır et kesim hizmeti sunan ET-BA, satış mağazası da Bursalıların hizmetine açtı. ET-BA satış mağazasında günlük kesimlerle hazırlanan et ve et ürünleri vatandaşla buluşacak.

ET-BA ortaklarından Hulusi Erkuş, gıda sektöründe izlenebilirliğin olmazsa olmaz olduğunu belirterek, ‘’Et kombinasının uzun yıllardır işletmeciliğinı yapıyoruz. Canlı hayvanın ilk sürecinden tezgâha geliş aşamasına kadar herhangi bir anında kayıtdışılığın olmaması gerekmekte. Kontrolsüz ve kayıtdışı hayvan kesimlerinde halkın sağlığıyla oynanıyor. Bizim kestiğimiz hayvanların tamamı Tarım Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere göre kesilmekte” dedi. Muayene işlemlerin ardından kesilen hayvanların bir gün boyunca ön soğutmalarının yapıldığını ifade eden Erkuş, ‘’Ardından tezgâha sunuluyor. Sadece kendimiz için kesmiyoruz bu hayvanları, Bursa’daki birçok kasap esnafına kesim hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

KALİTE GARANTİSİ VERİYORUZ

ET-BA’nın Bursa’ya mal olmuş bir marka olduğunu dile getiren Erkuş, vatandaşların ete ulaşımını kolaylaştırmak için az kârla hizmet sunacaklarının altını çizdi. Et alacak vatandaşlara uyarılarda da bulunan Erkuş, ‘’Alışveriş yaptıkları yerde entegre ruhsatlı damgaları mutlaka kontrol etsinler. Eğer bunlar yoksa o ete itibar etmeyiniz. Bizler burada sunduğumuz tüm ürünlerin kalite garantisini veriyoruz. Bursa halkını bekliyoruz” şeklinde konuştu. Bursa’da tüketilen etlerin çoğunluğunun başka illerden geldiğine dikkati çeken Hulusi Erkuş, şöyle devam etti: ‘’Bir yanda vergisini ödeyerek gerekli yönetmelikler çerçevesinde bu hizmeti veren mezbahalar diğer tarafta yönetmeliklere uymadan kesim yaparak haksız rekabet ortamı yaratanlar var. Bizim temennimiz, haksız rekabetin ortadan kaldırılması.”

GÜNLÜK KESİMLER YAPILACAK

Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız da, tüm kriterleri karşılayan ve hijyen kurallarına sonuna kadar uyan ET-BA gibi satış ofislerinin her yere açılması gerektiğini söyledi. Hayvancılığın zor şartlarda yapılabildiği bu dönemde böyle bir açılışı gerçekleştirmenin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Yıldız, ‘’Esnafımıza ve Bursa halkına yakışır bir işletme açıldı. Bizim en önem verdiğimiz konuların başında hijyen gelir. Tesis bunu karşıladı. Et entegremiz burada, günlük kesimlerle ertesi gün tezgaha çıkacak” dedi.

İHTİYACA CEVAP VERİYOR

ET-BA’nın Bursa’da et kesim konusunda önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini hatırlatan Muhsin Yıldız, şunları kaydetti: ‘’Bu tesis sayesinde Bursalıların içi rahat olabilir. Şehirdışından gelen kesilmiş etler 4-5 günlük süreden sonra müşteriyle buluşmakta. Bursa’da et ve et ürünleri konusunda bir başarımız var. Esnafımız mutlaka belgelendiriliyor. Pratiklerini ET-BA’da teorilerini ise üniversite yapıyoruz. Bursa’ya hizmet veren ana merkezimiz burasıdır. Burası bizler için çok önemli ve bulunmaz bir nimettir.”

DOĞU YAKASINDAKİ AÇIĞI KAPATTI

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Meclis Başkanı Mehmet Aydın ise, doğru ve kaliteli ete ulaşmanın artık daha kolay olduğuna işaret etti. ET-BA’nın BTB üyesi olduğunu ifade eden Aydın, ‘’Şehre güzel bir mekan kazandırıldı. Et ve et ürünlerinde şehrin doğu yakasında bir açık vardı. Söz konusu açık bu işletmeyle kapanmış oldu. Vatandaşın doğru ve kaliteli ete ulaşması için bir nokta oluştu. Bu tip işletmeler ne kadar çok olursa vatandaşın kaliteli ve doğru ete ulaşması o kadar kolaylaşır. Destekliyor ve daha da artmasını talep ediyoruz” diye konuştu. Etin çabuk bozulan bir ürün olduğunu ve bu yüzden güvenilir yerlerden alınması gerektiğini anlatan Aydın, et fiyatlarındaki artışın üretimin desteklenmesinde yaşanan sorunlarla alakalı olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ