Zirvede Haber

Dijital Göçebelik Yurt İçine Taşındı

Dijital Göçebelik Yurt İçine Taşındı

Dünyanın dört bir yanında istediği yaşam koşullarında uzaktan çalışan dijital göçebeler, pandeminin etkisiyle yurt içindeki yerleri tercih ediyor. Zyxel, kalıcı olarak mobil yaşamı tercih eden ya da tatil yapan dijital göçebeler için en önemli kriterlerden biri olan kesintisiz, hızlı ve güvenli internet bağlantısı sunan ürünleriyle iyi bir iş arkadaşı oluyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın dört bir yanından milyonlarca çalışan işlerini ofis dışından yürütmeye başladı. Uzaktan çalışmak, her ne kadar milyonlar için yeni bir düzen getirse de aslında her yerden çalışabilme, son 10 yılın trendi olmuş durumda.

Kablosuz teknolojilerin gelişmesi dijital göçebeliği trend haline getirdi

Teknolojik gelişime doğru orantılı olarak sayıları hızla artan dijital göçebelerin yaşam tarzları tamamen her yerden çalışabilmeye bağlı. Dijital göçebelik, kablosuz bağlantı teknolojilerini kullanarak işlerini sürdürürken, aynı zamanda sürekli hareket halinde göçebe yaşam tarzı süren profesyonelleri tanımlamak için ilk kez 1997 yılında yazarlar Tsugio Makimoto ve David Manners tarafından ortaya atılmış bir kavram.

Dijital göçebelik kültürünün merkezinde uzaktan, en az ofis ortamındaki kadar kesintisiz ve yüksek verimlilikle çalışabilme kabiliyeti yatıyor. Tamamen kablosuz ağ teknolojilerine dayanan bu yaşam tarzı, günümüzde koronavirüs sebebiyle uygulanan kısıtlamalarla birlikte uzaktan çalışmaya başlayan milyonlarca yeni profesyonelin de ilgisini çekiyor.

Dünyada favoriler Tayland ve Bali, Türkiye’de Ege ve Akdeniz

Dijital göçebelerin kalmak ve çalışmak için en sık tercih ettikleri dünya kentlerinin başında sık ormanları, ile Kuzey Tayland’ın en büyük şehri olan Chiang Mai geliyor. Şehre henüz doyamamış olan profesyoneller için ise ülkenin en büyük kenti Bangkok ideal bir nokta olarak öne çıkıyor.

Dijital göçebelerin favori duraklarından bir diğeri ise uzun zamandır egzotik tatil destinasyonları arasında yer alan, Endonezya’da bir ada olan Bali.

Türkiye’de yabancı dijital göçebeler için favori adres İstanbul olmayı sürdürürken, İstanbullu ve diğer büyük şehirlerden göçebeler ise yoğunlukla Ege ve Akdeniz’deki sakin sahil kasabalarını tercih ediyor. Pandemi ile ortaya çıkan seyahat kısıtlamaları, trendin yurt içine doğru kaydığını gösteriyor. Pandemi dönemindeki yaşam tercihlerini inceleyen ve katılımcıların yüzde 88’inin İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde yaşadığı Rimuut’un Ekim 2020 tarihli araştırmasına göre, çalışanların yüzde 60’ı büyük şehir yerine daha düşük nüfuslu bir yerde yaşamak istiyor. COVID-19 ile uzaktan çalışmaya başlayanlarda ise bu oran yüzde 68’e çıkıyor.

Hızlı ve kesintisiz internet öncelikler arasında

Ağ teknolojilerinin mevcut gelişmiş durumu, dijital göçebelerin sıradaki birkaç hafta, ay veya yıl kalacakları yerleri seçerken internet erişimini dert etmelerini gerektirmiyor. Hatta öyle ki, artık en derme çatma kamp bile doğru ağ ürünleriyle ortalama bir ofisten çok daha iyi bir internet bağlantısına sahip olabiliyor. Ağ teknolojileri alanında dünya lideri Zyxel’in geliştirdiği ürünler, dijital göçebelerin yaşam tarzlarını kesintisiz ve yüksek hızlı internet bağlantılarıyla kolaylaştırıyor.

Zyxel WAH7601 4G LTE Taşınabilir Router

Zyxel WAH7601 4G LTE Taşınabilir Router, aynı anda diğer görevlerle uğraşmak zorunda olan akıllı telefon hotspot’ları ile karşılaştırıldığında daha uzun servis süresi ve daha iyi WiFi sinyal kapasitesi sunuyor. WAH7601, Kategori 4 desteğiyle 150 Mbps’ye varan veri hızlarıyla anında ve istikrarlı internet bağlantısı sağlıyor. Kompakt tak ve çalıştır tasarımı sayesinde, ister gün içinde mobil olanlar ister kamp ya da tatillere çıkanlara anında kişisel internet bağlantısı kurmayı mümkün kılıyor. Cihaz kolayca cepte taşınabildiğinden, yazlığa gidenler gibi daha uzun süre internet bağlantısına ihtiyaç duyanlar için de sabit internet bağlantılarına iyi bir alternatif oluşturuyor.

LTE2566 4G Modem / Router

ADSL, fiber veya kablolu TV gibi karasal hatların bulunmadığı lokasyonlarda veya bu hatlarda kesinti yaşandığında 4,5G internet erişimi sağlayan Zyxel LTE2566 4G Modem Router, 300 Mbps indirme (DL), 50 Mbps (UL) yükleme kapasitesi ile sabit hatların olmadığı en uçsuz bucaksız yerlerde bile kesintisiz iletişim ve verimli iş akışı sağlıyor. Bu cihaz da, günlük mobil ihtiyaçları karşılayabildiği gibi, kısa ya da uzun olması fark etmeksizin her tür tatil ya da konum değişikliğinde sabit internet bağlantısının yerini alarak hem esneklik hem de tasarruf imkanı sunuyor.

VMG3625-T50B Modem

Hem VDSL hem ADSL hem fiber/kablolu bağlantıları destekleyen Zyxel VMG3625-T50B, en yüksek hızları isteyenler için ideal. Bu modem ile evlerinde çok sayıda cihaz bağlantısı isteyenlerin olduğu kadar, yılın belirli bir döneminde yazlıklarında veya kışlık dağ evlerinde geçiren profesyonellerin de tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

Kesintisiz iletişim ve yüksek hızlı internet bağlantı avantajları sağlayan VMG3625-T50B, sahip olduğu 802.11AC 2×2 Wave 2 teknolojisi sayesinde, 2,4 GHz bandında 300 Mbps, 5 GHz bandında ise 867 Mbps kablosuz hız sunabiliyor. MIMO (MU-MIMO) ve Beamforming gibi performans artırıcı özelliklere sahip modem, uzaktan eğitim ve çalışmak için ağ altyapılarını güçlendirmek isteyenler için ideal seçenek olarak öne çıkıyor.

WRE2206 Menzil Genişletici

Menzil genişleticiler, büyük evlerde ve yazlıklarda, ağ ve internet bağlantısının bahçeye, arka odalara ya da üst ve alt katlara da kolayca ulaştırılabilmesini sağlıyor. Güçlendirilmiş dahili antenleri ile yüzde 30’a varan oranda daha iyi kapsama alanı sunan WRE2206, ek güç kullanarak Wi-Fi kablosuz sinyallerini artırıyor. WRE2206 doğrudan elektrik prizine takılarak çalışıyor. Bir adet 10/100 Mbps ethernet bağlantı noktası üzerinden akıllı TV, yazıcı gibi cihazları da kablolu olarak ağa bağlamayı sağlıyor. 802.11 b/g/n protokollerinde çalışan WRE2206, 300 Mbps’a kadar veri alma ve gönderme hızlarını destekliyor.

WRE6602 Menzil Genişletici

Mevcut modem ya da router’ı değiştirmeden kablosuz internetin kapsama alanını artırmayı sağlayan, aynı zamanda bağlantı hızını ve kalitesini de en uç noktaya taşıyan WRE6602, WPS düğmesine basılarak tek hamlede kullanıma hazır hale geliyor. WRE6602’nin WPS butonu dışında akıllı telefonlar üzerinden kullanılabilen Easy Link uygulaması ile birkaç adımda kurulumu yapılabiliyor.

 

Zyxel Networks hakkında

Zyxel Networks, inovasyon ve müşteri merkezli hizmet anlayışıyla yaklaşık 30 yıldır iş yeri ve ev kullanıcılarını internete bağlıyor. Kurulduğu 1989 yılında analog modemleri kullanırken; bugün hızlı, güvenilir ve sağlam ağ çözümleri sunmak için yapay zeka ve buluttan faydalanıyor.

Global bağlantı sağlayan 100 milyon cihaz ve çözümleri ile daha verimli hale gelen 1 milyon iş yerine 150 ülkede hizmet veren Zyxel Networks, uluslararası çaptaki öncü markalar arasında yer alarak, iletişim pazarında global bir güç olmaya devam ediyor.

Geleceğin ağlarını kurmak için modern iş yerinin ihtiyaçlarını karşılayan ve kurumların potansiyelini açığa çıkarmasına yardımcı olan Zyxel Networks, işi, eğlenceyi ve hayatı kolaylaştırıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ