Zirvede Haber

‘Aktaş Bursa’yı sevmese daha iyiydi!’

‘Aktaş Bursa’yı sevmese daha iyiydi!’

DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın ve il yönetim kurulu üyeleri ile enBursa.com’a gerçekleştirdiği ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. Bursa trafiğinde kalıcı çözümlerin getirilmediğini dile getiren Özgöz, “Başkan sürekli Bursa’yı sevdiğini söylüyor ama ya sevmeyi yanlış anlıyor ya da bir yerde bir ayar kaçıklığı var. Yani ‘sevmese daha iyi’ gibi bir durum ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın ve il yönetim kurulu üyeleri ile enBursa.com’a gerçekleştirdiği ziyarette önemli açıklamalarda bulundu.

Bursa’nın yönetimsel anlamda sorunlarla karşı karşıya kaldığını dile getiren Özgöz, “Başkan Aktaş Bursa’yı sevmeye karar verdi, her tarafta kalpli fotoğraflarını görüyoruz. Başkan sürekli Bursa’yı sevdiğini söylüyor ama ya sevmeyi yanlış anlıyor ya da bir yerde bir ayar kaçıklığı var. Yani ‘sevmese daha iyi’ gibi bir durum ortaya çıkıyor. Bursa’da 1/100.000’lik plan halen yapılmadı. Bu sebepten 10 yıl gerideyiz. En son Erdem Saker döneminde yapılan planda iki adet organize sanayi bölgesi varken şu anda ıslahlar ve imzada olanlarla beraber 24 tane var. Başkan Aktaş, kozmetik tedbirleri seviyor. Bursa’da OSB’ler nerede, kimler, kaç kişi hangi sektörde çalışıyor, bu insanlar nerede oturuyorlar, sabah kaçta işe başlıyorlar, hangi yolla işe gidiyorlar? Bu analizler yapılmadan, ‘Ben Sırameşeler’den karşıya geçecek bir tünelle trafiği rahatlatıyorum’ ifadesi komik oluyor. Verilere dikkat etmiyorsunuz, bir planlamanız yok, belediye başkanı olduğunuz şehirde 1/100.000’lik plan yok, ne zaman olacağı da belli değil. Hep bir çalışma var, ‘Birileri ile konuşuyoruz’ diyorlar, o birileri kim?” diye konuştu.

TÜP GEÇİTİN FAYDASI OLMAYACAK!

“Problemleri, onları üreten kafalar ile çözmeniz mümkün değil” diyen Özgöz, trafik konusundaki eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: “Önce şehri kalabalıklaştırıp, keşmekeş haline getirip, bütün sanayi bölgelerini merkeze doldurup, bu insan yoğunluğunu birbiri arasında gezer hale getirdikten sonra bunu ayıklayabilmeniz mümkün değil. Yapısal bir takım sorunları ele almanız lazım. Bu makro anlamda bir şehircilik anlayışı. Mikro anlamda ise eğer Sırameşeler’i rahatlatmak istiyorsak Stadyum’un önünden gelip, karşıya Mudanya Yolu’na girecek bir çözümü bitirmesi lazım. Orada sağa dönüşü bitirdiler, açmadılar; Mudanya istikametinden gelip Stadyum’a dönebiliyoruz. ‘Bağlantı yolunu bitirdik’ diye panolara reklam verdiler ama bağlantı yolu bitmedi. Ben Mihraplı’dan çıkıp, stadı sağıma alarak Mudanya Yolu’na dönebiliyor muyum, dönemiyorum. Ya da oradaki bütün yükü, oraya o kadar ruhsatı verdikten sonra yapısal bir çözümle ki orada Bursaray engeli de yok, eski Belediye Otobüsü İşletmesi’nin üstünden ayaklarla karşıdan Çevre Yolu’na indirebiliyor musun, indiremiyorsun. Bir tane tüp geçit yakalandı orada, yapılıyor ancak hep beraber göreceğiz hiçbir faydası olmayacak. Sırameşeler’in en büyük problemi en soldan gelip Çevre Yolu’na dönme gayreti ile en sağa doğru geçmek isteyen sürücüler. Siz bunların bir kısmını alıp yan yol mantığı ile öğrenci yurdunun önünden aynı trafiğe katıyorsunuz. Araç miktarı azalmıyor, alternatif yol yok. Oradaki ağırlığı farklı alternatiflerle dışarıya taşımanız lazım.”

Teşkilatlanma çalışmaları hakkında da bilgi veren Özgöz, Osmangazi’de son aşamaya geldiklerini söyledi. Özgöz, il bazında DEVA Parti’ye yapılan başvuruların 3 bini aştığını da dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ