Zirvede Haber

BU MUTFAKTA SEVGİ PİŞİYOR

BU MUTFAKTA SEVGİ PİŞİYOR

Yıldırım Belediyesi Engelsiz Yaşam Okulu bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Mutfak, engelli bireylerin sosyal yaşamda daha aktif rol almalarına katkı sağlamak için eğitimlerine kaldığı yerden devam ediyor.

Hayata geçirdiği projelerle yüzlerce gencin ve engellinin yaşamında iz bırakan Yıldırım Belediyesi, Engelsiz Mutfak ile bu okulda eğitim gören çocukların hayatlarını idame ettirebilecek düzeyde mutfak becerisi kazanmasını sağlıyor. Hafta içi 9.00-16.00 saatleri arasında eğitimlerine devam eden Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki çocuklar, unlu mamullerden, fırın yemeklerine kadar birçok yemeği yaparak öğrenme imkanı bulmuş oluyor.

EĞİTİMLER SAYESİNDE İŞ BULDULAR

Bursa’da bir örneğinin bulunmadığı Engelsiz Mutfak, açıldığı günden bu yana yüzlerce insanın yaşamına dokundu ve çalışmalarıyla da yüzlercesine ulaşmaya devam ediyor. Başlangıçta yumurta kırmayı bilmeyen çocuklar, eğitim ile şimdi kendi mutfak ürünlerini çıkarabiliyor. Engelsiz Mutfak’ta eğitim gören öğrencilerden bir kısmı bu eğitimler neticesinde istihdam edildi, bir kısmı da istihdam edilmek için bekliyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım’ın özel çocuklarına hizmet vermenin kıvancını yaşadıklarını belirterek, “Onların güzel noktalara geldiğini görmek gerçekten inanılmaz! Bizler bu gençlerimizin önce temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeye gelmesini ardından da yetenekli olanlarının istihdam edilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yolun çok başında olduğumuzu biliyor, bu minvalde çalışmalarımıza tam hız devam ediyoruz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ