Zirvede Haber

Oyak Renault Mart ayında ikinci kez üretimi durduruyor

Oyak Renault Mart ayında ikinci kez üretimi durduruyor

Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, bileşen tedarikinde yaşanan küresel krizin Türkiye’ye de yansıdığını belirterek, üretime 15-22 Mart tarihleri arasında ara verileceğini duyurdu.

Oyak Renault fabrikasında 2021 yılının başından beri her ay üretime bir hafta ara verildiği Renault işçileri tarafından bildirilmişti. Fabrikada mart 1-8 tarihleri arasında üretime ara verilmişti. Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun bugün yaptığı açıklamayla mart ayında ikinci kez üretime ara verileceğini duyurdu.

400 kişi 1 Nisan’a kadar izne gönderildi

Fabrika da tam olarak ne olduğunu bilmediklerini söyleyen bir Renault işçisi, “Şuan için 400 kişiye 1 nisan tarihine kadar izin verildi. Yıllık izinlerden mi kesilecek yoksa başka bir şey mi bilmiyoruz. Bende dahil olmak üzere herkes tedirgin yeni yıla girmeden öce mesaiye kalıyorduk şimdi bir ay içinde ikinci kez üretime ara veriliyor. Ne yönetimden nede örgütlü olduğumuz Türk Metal Sendikası’ndan net bir açıklama yok” diyerek duruma tepkisini dile getirdi.

Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun tarafından yapılan açıklama şöyle:

Covid-19 etkisiyle global pazarda oluşan talep azalması ve dünya otomotiv sektörünü etkileyen elektronik bileşenlerinin tedarik sorunu bizi de etkilemektedir. Son dönemde yaptığımız yatırımlar sayesinde oyak Renault, yüksek teknolojiye dayalı bir üretim yapan bir fabrikaya dönüştü. Ürünlerimizde son teknoloji kullanan lider fabrikalardan biriyiz. Araç ve mekanik fabrikamızın ürünleri çok sayıda elektronik bileşen içerdiğinden sektördeki bu tedarik sorunlarından özellikle etkileniyoruz.

Bu nedenle üretim planlarımızda bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Globol düzeyde bileşen tedarikine bağlı olarak 15 22 mart 2021 tarihleri arasında da araç fabrikamızda ve kısmen mekanik fabrikamızda üretime planlı olarak ara verilecektir. Elektronik bileşen tedarik sorununun üzerinde tedarikçilerimle yakın bir şekilde çalışıyoruz. Çevik esnek üretim kabiliyetimiz sayesinde dış kaynaklı krizleri anlık müdahalelerle en etkin şekilde yöneterek üretime üç vardiye olarak devam ediyoruz. Bu süreçte oyak Renault çalışanları olarak hepimize düşen görev işimize daha fazla odaklanmak olmalıdır. 50 yıllık köklü geçmişimizin getirdiği bilgi ve tecrübeyle iş birliğimizle ve şirketimize olan bağlılığımızla bu dönemden de oyak Renault ailesi olarak daha da güçlenerek çıkacağımıza inancımız tamdır.

Unknown 9

BursaMuhalif.com/Uğur Ökdemir

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ