Zirvede Haber

İŞÇİYE YAPILAN HER HAKSIZLIĞIN KARŞISINDAYIZ!

İŞÇİYE YAPILAN HER HAKSIZLIĞIN KARŞISINDAYIZ!

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa’nın Osmangazi ilçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren A-Plas’ta, sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıklarını söyleyerek üretimi durduran işçileri ziyaret etti.

Türk Metal Sendikası TOFAŞ Şubesi Başkanı Ömürlü Bayram ve işçilerle görüşen Türkoğlu, sendikalaşmanın Anayasal bir hak olduğuna değindi. Pandemi döneminde istihdamın olduğu kadar üretimin devam etmesinin de önemini ifade ederek sağduyu çağrısı yapan Başkan Selçuk Türkoğlu şunları söyledi: “Türk-İş’e bağlı Türk Metal’e üye oldukları için işten atıldıkları iddiasıyla üretimin durdurulduğu fabrikadaki emekçi kardeşlerimizle görüşüp dertlerini dinlemek için buradayız. Sendikacılıktan gelen deneyimlerimizi aktardığımız sohbette, istihdam kadar üretimin de önemine vurgu yapmak istiyoruz.”

HAKSIZLIĞIN KARŞISINDAYIZ

“Tabi ki pandemi döneminde fabrikaların üretime devam etmeleri de çok önemli bir konu. Ancak bunun, işçilerin örgütlenme hakları da dahil olmak üzere tüm özlük haklarının da korunarak sağlanması gerekiyor. Sendikal örgütlenme bir anayasal haktır ve engellenemez. Burada her iki konunun önemine işaret ediyoruz ve sağduyulu davranmayı, toplumsal uzlaşı için elzem görüyoruz.
Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğinin bilincindeyiz. İktidarın, bozulan ekonominin içinden çıkamadığını da görüyoruz. Ancak bunun faturasının sadece çalışanlara çıkarılması kabul edilemez. Bir fatura varsa ve ödenecekse, bunu yönetenlerin de paylaşması lazımdır. Bir tarafta alabildiğine israf ve zevki sefa, diğer tarafta bitmeyen çile asla olmaz. İtirazımız bu haksızlığa, bu adaletsizliğedir.” dedi.

İYİ Parti’nin A-Plas ziyaretinde Başkan Selçuk Türkoğlu’nun yanı sıra Teşkilat Başkanı Erkan Zorba, İl Başkan Yardımcıları İbrahim Erdoğan ve Özgür Şimşek ile Osmangazi İlçe Divan Üyesi Aytaç Cihan da hazır bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ