Zirvede Haber

Bursa’da darağaçlı protesto!

Bursa’da darağaçlı protesto!

Bursa’da şehir merkezine kurulan darağacında temsilî kadın katilleri idam edildi.Saadet Partisi Bursa İl Gençlik Kolları üyeleri, Orhangazi Parkına darağacı kurup, cansız mankeni idam etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadın cinayetlerine dikkat çekmek isteyen partililer, “İdam cezası çıksın, kadın katilleri idam edilsin” diyerek, darağacına asılan mankeni idam etti.

İdam cezasının gelmesini istediklerini belirten Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Furkan Turgut, “Adalet kâğıda, tabelâya yazılarak tesis edilemez. Adalet, kadına şiddet uygulayanlara kayıtsız kalmamaktır. Bizler idam sehpasının caydırıcı olduğunu düşünüyoruz. Kadını, kızı, anneyi, erkeği, savunmasız yaşlıları, kısacası insanı katledenler asla affedilmemeli, cezaları idam sehpasına çıkarılmak olmalı” dedi.

Sayın basın mensupları,

Saadet Partisi Bursa İl Gençlik Kolları olarak, tüm kadınların 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyor, bu huzursuz ortamın bertaraf olması yolunda elimizden geleni yapmaya çalışarak bu önemli günde yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Bundan yüz elli yedi yıl önce bir 8 Mart günü, New York’ ta tekstil fabrikasında çalışan kadın işçiler; eşit işe eşit ücret, günde sekiz saat çalışma, doğum izni gibi insanca yaşama ve çalışma koşulları için bir eşitlik mücadelesi başlattılar. Çoğu kadın 129 kişi, bu haklı taleplerinin bedelini, atölyelerde çıkarılan yangınlarda zehirlenerek ya da yanarak ödedi. Bu olaylardan elli üç yıl sonra, kadının insani hakları için savaş veren bir başka kadın, Clara Zetkin, 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını önererek kadınların mücadelesini tarihin sayfalarına yazdırdı.

Değerli basın mensupları,

Şu hususa dikkat çekmek istiyoruz, adalet; duvara, kağıda, tabelaya yazılarak tesis edilemez. Adalet, kadına şiddet uygulayanlara kayıtsız kalmamaktır. Kadınları yani savunmasız annelerimizi, ablalarımızı, kardeşlerimizi katledenlerin, geçtiğimiz hafta Aydın’da, 92 yaşındaki Hanım Pınarlı’yı değerli eşyalarına sahip olmak için boğarak öldüren gözü dönmüş caninin iyi halini gözetmeksizin idamına gözünü kırpmadan karar verildiği zaman kadınların hakkı korunabilir, eşitlik sağlanabilir.

Kıymetli basın emekçileri,

Samsun’daki utanç daha çok taze. Eski kocası tarafından yere düştükten sonra başı defalarca tekmelenen savunmasız kadının hakkını yargıçlar, gözünü kırpmadan Adalet ve Aile ve Çalışma Bakanları müdahil olduğu için değil, vicdanları rahatlatmak için karar vermeli. Çünkü ancak bu şekildeki kararlı tutum ve duruşla kadınların yüzü gülebilir, bu gibi olayların önüne geçilebilir.

Bizler Saadet Partisi Bursa İl Gençliği olarak, idam sehpasının caydırıcı olduğunu düşünüyoruz. Kadını, kızı, çocuğu, anneyi, erkeği, savunmasız yaşlıları, kısacası insanı katledenler asla affedilmemeli, cezaları idam sehpasına çıkarılmak olmalı, bir kişinin yaşama hakkını her ne sebeple olursa olsun elinden alanlar, cezaevlerinde beslenmemeli, ‘hücre cezası verdik’ algısıyla hayal kırıklıkları oluşturulmamalı. Tıpkı, dünyanın en gelişmiş ülkesi gibi lanse edilen Amerika Birleşik Devletleri’nin bazı eyaletlerinde insanı katledenlerin cezası idam olduğu gibi.

Basın emekçilerimiz,

Kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin önüne geçilmesi için yazboz tahtasına dönüştürülen eğitim politikaları gözden geçirilmeli, bu ülkede yaşayan herkese bir kere daha vicdani sorumluluk bilinci yüklenmeli. Devlet mekanizmasını işleten iktidar, mazeret üretmek yerine, çözüm üreterek, adalet ve kalkınmayı sağlamalı, kaybolan komşuluğumuzu, akrabalık bağlarımızı, bayramlarımız gibi kadim değerlerimizi yeniden tesis edecek adımlar atmalı,  aldığı maaşla ayın sonunu getiremeyen vatandaşını çaresizlik, cinnet ortamından kurtarmalı.

Değerli basın mensupları,

Kadına yönelik ayrımcılık ve bunun uzantısı şiddet bir insan hakları ihlalidir, münferit değil, sistematiktir. Ailenin mahremiyeti içinde olup biten, özel alana ait, hukuk denetimi dışında bir aile içi mesele değildir. Ülkemizde kadınlara yönelik tacizin, tecavüzün ve şiddetin her gün artarak devam ettiği değil, son bulduğu 8 Martların özlemini çekiyor, herkesin insanca yaşadığı, alın terinin karşılığını alan kadınların, erkeklerin yasalara güvendiği, hayal kırıklığına uğramadığı, kadim medeniyet sloganlarının altının dolduğu bir Türkiye’de yaşamayı hayal ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutluyor, Annelerimizin, teyzelerimizin ellerinden öpüyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ