Zirvede Haber

Uzan Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek! Yunuseli Havaalanı Ne Olacak? Sanayi Ne Durumda!

Uzan Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek! Yunuseli Havaalanı Ne Olacak? Sanayi Ne Durumda!

“Liderimiz Cem Cengiz Uzan beyin ülkeye gelmesi…” muhabbete bu sözler ile başladık Genç Parti Bursa İl Başkanı Tuncer Mutlu ile. Genişletilmiş İl ve İlçe Başkanları toplantısı öncesi bu pazar seçim olacakmışçasına çalışan Genç Parti Bursa İl Teşkilatını ziyaret ettik. Ziyaretimizde; partinin MYK Üyesi Ayça MUTLU, Gürsü Hasan UMUR, Gemlik Kadri Gökhan ÖLMEZ, Orhaneli Atike KAYA, Nilüfer Gülçin ORTALIK, Osmangazi Berkan CİNCİ ilçe başkanları ile  İl Kadın Kolları Başkanı Şirin GÜVENEK’inde bulunduğu ortamda 2 saatlik ulusal ve Bursa gündemini konuştuk. Basında çok fazla yer verilmeyen Genç Parti’nin 2021 hedeflerini İl Başkanı Tuncer Mutlu’nun ağzından dinledik.

İl Başkanı Tuncer Mutlu; “İl Başkanlığı’nın Genişletilmiş İl Divanı ve İlçe Başkanları toplantımız öncesi bizleri ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim. Teşkilatımız 17 ilçede faaliyette bulunan ve bu pazar olacak seçimlere katılabilen 15 partinin arasındadır. Mart ayı içinde pandemi nedeni ile ara verdiğimiz birkaç ilçemizin kongrelerini tamamlayacağız. Pandemi ile kepenk indiren birçok esnafımızın yanında 300 bin Bursalı hemşehrimiz de ekonomik anlamda zorlandı.Bugünlerde kademeli normalleşme sürecine girdik. Yeni Kademeli Normalleşme Süreci ile kepenk açan esnaflarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın biraz daha ekonomik kaygılarından uzaklaşmalarını bekliyoruz. Ancak; yeni normalleşme il bizim sahalarda gördüğümüz hızla normalleştik. Lokantaları, Kahvehaneleri, AVM’leri, Parkları, Sahilleri LEBALEP doldurduk! Buda bizi sarı’dan turuncu’ya döndürdü. Turuncu ile Sarı sınırında çıkmamız bize göre biraz siyasi karardı. 5 günde ne yazık ki; turuncuya döndük. Zorunlu olmadıkça BURSA EV’DE KAL diyor ve gönüllü karantinayı tavsiye ediyoruz.” dei.

Mutlu; “Liderimiz sayın Cem Cengiz Uzan bey ile sürekli temas halindeyiz. Genel Başkanımız sayın Hakan Uzan bey ile iletişim halinde ulusal konularda Bursa’dan bilgi akışı sağlıyoruz. Yerel Gündem ise bambaşka. Sizin aklınızdaki sorulara cevap vermem gerekirse liderimiz sayın Cem Cengiz Uzan beyin birkaç ay içinde Türkiye’ye kesin dönüşünü beklemekteyiz. Süreci takip ediyoruz. Partimizin 1 üye 100 oy projesine yakında başlayacağız. Bursa özelinde ise Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Alinur Aktaş’ın politikalarını izliyoruz. Ancak; Bursa gibi bir metropol şehri siz “Ankara’dan bakıldığında köyden farkı olmayan Bursa’yı bu durumdan çıkartacağız” iddiası ile yola çıktığınızda önünüze konulan engelleri de aşmanız gerekir. İktidarın elinde kalan en büyük belediyesi olan Bursa’nın şuanki; icraatlarını gördükçe bizim içimiz parçalanıyor. Bursa, Ankara tarafından talan ediliyor, koltuklarında karar verici makamlarda oturan Bursalılar seyrediyor! Yunuseli Havaalanı bunun tipik örneklerinden. Bu arazi neden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yarısı devredildi! Bursa içinde başlatılan 9 proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılıyor, bunun maddi boyutunu hiç sayın Alinur Aktaş düşündü mü? Koltuğa oturduğu günden beri 40 ay geçti. Bin 200 günü geçmiş. Yapacağım, kazandıracağım diyerek ağzından söylediği tek vaat gerçekleşti mi? Bursa’da yürütülen tüm yatırım çalışmaları Bakanlıklar üzerinden gerçekleştiriliyor. Bursa Büyükşehir’in tek çaktığı çivi yok! Türkiye’nin en borçlu belediyesine sahip Bursa ülkenin en pahalı suyunu, en pahalı ulaşımını, en pahalı elektriğini, en pahalı doğalgazını tüketiyor.” dedi.

Mutlu; “Bu kadar garabet içinde güzel beklentilerimizin olması da imkansız. Bursa’da 16 OSB ile bu ölçeğe yaklaşan 5 özel bölge var. Pandemide ekonomik kaygılar nedeni ile sanayi bölgelerini kapatmadılar. Bugün kağıt üstünde rekor üstüne rekor kıran icraatta gerçek aslında tam olarak öyle değil. Sanayici şuan üreteceği malzeme için hammadde bulamıyor, ithal etmek için başvuruyor, lakin gelen evrak evlere şenlik! İthal malı en erken 95 gün sonra temin edebilir! O da testi geçerse! Kısa Çalışma Ödeneği bu ay sonlandıracaklar. Bu süre içinde işçi çıkarmakta yasayla mümkün değildi. Kısa Çalışma Ödeneği sonlandığında büyük bir işçi kıyımı olacağını düşünüyorum. Çünkü; esnafa olduğu gibi bu pandemi süresince hibe değil krediyi adres göstermişlerdi. O kredilerin taksitleri kapıya dayandı. İşçi kenti Bursa’da sanayide 286 bin kişi çalışıyor, dilim varmıyor ama bunların büyük çoğunluğu işsiz kalacak! Hükümet’in bu günleri görerek önlem alması gerekir. Umarım bu günlerin geleceğini düşünmüşlerdir. Genç Parti, Türkiye’nin önünü tıkayan değil, önünü açan siyasi misyonu ile 17 ilçede mücadelesine devam edecektir. Hemşehrilerimizi bir çay içmek için partimize bekliyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ