Zirvede Haber

Şubat ayında Bursa’da 7, toplamda en az 138 işçi yaşamını yitirdi

Şubat ayında Bursa’da 7, toplamda en az 138 işçi yaşamını yitirdi

Şubat ayında iş cinayetleri en çok inşaat, sağlık, ticaret/eğitim/büro, tarım, taşımacılık, metal, madencilik, konaklama, tekstil, gemi/tersane ve güvenlik işkollarında gerçekleşti.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi tarafından tatınlanan raporda Bursa’da 7 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisinin raporuna göre, şubat ayında en az 138 emekçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Emekçilerin ölümünde Kovid-19 yüzde 25’le ilk sırada yer aldı.

Rapora göre, yaşamını yitirenlerin 7’si kadın, 131’i erkek işçi. Kadın işçi cinayetleri ticaret, sağlık ve konaklama iş kollarında gerçekleşti. Dört çocuk işçi can verdi. Çocuk işçi ölümleri tarım ve inşaat iş kollarında gerçekleşti. 51 yaş ve üstünde ise çalışırken ölen 46 emekçi bulunuyor: Çiftçi ve esnaflar ile tarım, gıda, maden, tekstil, ticaret, büro, sinema, eğitim, inşaat, taşımacılık, gemi, sağlık, güvenlik ve belediye işçileri. 3’ü Suriyeli, 1’i İranlı ve 1’i Ugandalı olmak üzere 5 göçmen/mülteci işçi hayatını kaybetti. Ölen işçilerin 6’sı sendikalı. Sendikalı işçiler tekstil ve sağlık iş kollarında çalışıyordu.

Ölümler en çok inşaat, sağlık, ticaret/eğitim/büro, tarım, taşımacılık, metal, madencilik, konaklama, tekstil, gemi/tersane ve güvenlik iş kollarında gerçekleşti. En fazla ölüm nedenleri sırasıyla Kovid-19, ezilme/göçük, trafik/servis kazası, yüksekten düşme, kalp krizi, intihar, patlama/yanma ve elektrik çarpması.

Yaşamını yitiren işçilerin yaşları ise şu şekilde: 15-17 yaş grubunda 4 işçi, 18-27 yaş grubunda 13 işçi, 28-50 yaş grubunda 67 işçi, 51-64 yaş grubunda 34 işçi, 65 yaş ve üstü yaş grubunda 12 işçi, yaşı bilinmeyen 8 işçi.

z1 info
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ