Zirvede Haber

‘Altı otopark üstü beton bahçe yapmıyoruz’

‘Altı otopark üstü beton bahçe yapmıyoruz’

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Bursa’daki yeşil alanı üzerinden Nilüfer’i eleştirmesine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’den yanıt geldi. Erdem, “Onlarınki gibi altı otopark, üstü beton Millet Bahçeleri yapmayız” dedi. Turgay Erdem, Türkiye’deki hiçbir yerde Nilüfer’deki kadar yeşil alan olmadığını da sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Bursa’daki yeşil alanı üzerinden Nilüfer’i eleştirmesine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’den yanıt geldi. Erdem, “Onlarınki gibi altı otopark, üstü beton Millet Bahçeleri yapmayız” dedi. Turgay Erdem, Türkiye’deki hiçbir yerde Nilüfer’deki kadar yeşil alan olmadığını da sözlerine ekledi.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmazi bugünkü köşesinde Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in açıklamalarına yer verdi.

Yılmaz’ın yazısı şu şekilde:

“İlk söz… BİLDEF’e bağlı dernek başkanlarına “Bursa beton oldu, Bursa’yı alacağız yeşili de Bursa’ya biz getireceğiz” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi.

Buna…

“Önce kendilerinin yönettiği Nilüfer’e baksınlar” karşılığı veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeşil alan-imar iddialarında da bulundu.

Ona da…

Başkan Yardımcıları Zafer Yıldız ve Remzi Çınar’la ziyarete gelen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem cevap verdi.

Söze de…

“Nilüfer yeşilini kaybetti mi?” sorumuzla başlarken çarpıcı rakam açıkladı:

“Nilüfer ilçesinde kişi başına düşen yeşil alan oranı, imar planları dahilinde 10.7 metrekare. Standartlara göre 10 metrekare olması gerekirken 10.7 metrekare kişi başı yeşil alana ulaşmışız.”

Şunu da ekledi:

“Bizim Atatürk Kent Ormanı ve Balat Ormanı gibi alanlarımız var. Onlar da eklendiğinde kişi başı 17 metrekareye çıkıyor.”

İddiası şu:

“Ben Türkiye’deki hiçbir yerde, ilçede Nilüfer’deki kadar yeşil alan olduğunu düşünmüyorum. Rakamlar ortada.”

Şunda da iddialı:

“İlçemizde 33 düzenlenmiş park alanımız var. 3 milyon 800 bin metrekare de mülkiyeti olmayan düzenlenmemiş alan var. Türkiye’de bile bu oranları bulamazsınız.”

Çağrısı şu:

“Büyükşehir Belediyesi düzenleme yapmak için park alanı istiyorsa hemen yer gösterebiliriz. Fakat 23 Nisan Mahallesi’nde park alanını düzenleme kararı alıp ertelediklerini biliyoruz.”

Ardından…

“Yazınızda okudum…” dedi ve okul alanları konusuna geldi:

“Alinur Başkan, Nilüfer’de okul yapacak yer bulamadıklarını söylemiş. Nilüfer Belediyesi olarak 2 okul yaptık, 8 okul da hayırseverlerle kazandırdık. En son 23 Nisan Mahallesi’nde kendi parselimizde okul yapmak için hayırseverimizle Sayın Valimizin önünde protokol yaptık.”

Sonra da şu çağrıyı yaptı:

“Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer’de yaptığı bir tane okul göstersin bana. Eğer varsa…”

KENT ORMANI’NI KENDİ YAPMIŞ GİBİ…

Bu sütunlarda… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın gündeme getirdiği konular arasında Nilüfer’deki parklarda betonlaşma da vardı.

İddiaya…

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem şöyle cevap verdi:

“Sayın Mustafa Bozbey başkanımız döneminde yeşil alanların daha da güvenli olması için Emniyet bazı önerilerde bulunmuştu. Park alanının yüzde 3’ü ve 15 metrekareye geçmeyecek kafe türü tesislere izin yasada var.”

Konunun…

Zaman zaman eleştiri konusu olduğunu belirtip “Kötü niyetli kullanıldığında hemen gerekli müdahaleleri yapıyoruz” dedi ve ekledi:

“Şu ana kadar, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı gibi hiçbir yeşil alanı satmadık. Kamu alanlarının hiçbirine imar yapıp satmadık. Yap-İşlet-Devret modeliyle ve belediyeye kalacak şekilde yaptığımız tesisler var. Bunları da yıllardır kullanıyoruz.”

Kılıçdaroğlu’nun sözlerine karşılık, “Siz Millet Bahçesi yaptınız mı?” diye soran Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a cevap Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’den geldi:

“Onlarınki gibi altı otopark, üstü beton Millet Bahçeleri yapmayız.”

Çağrı da yaptı:

“Önceki dönemde Kent Ormanı’nı Nilüfer belediyesi kazandırdı. Bugün gittiğinizde Sayın Aktaş’ın fotoğrafı karşılıyor, kendisi yapmış gibi…”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ