Zirvede Haber

İstanbul’dan Bursa’ya halı saha turu… Sosyal medya nelere kadir!..

İstanbul’dan Bursa’ya halı saha turu… Sosyal medya nelere kadir!..

Koronavirüs değerlendirme haritasına göre, orta risk grubunda yer alan Bursa’da yeni normalleşme süreci ile birlikte halı sahalar da açıldı. Sosyal medyada İstanbul’dan Bursa’daki bir halı sahaya günlük tur düzenlediğine dair yer alan ilanlar dikkat çekti.  Halı saha işletmecileri, söz konusu ilanın kendi bilgileri dahilinde olmadığını ve bir turizm firması tarafından isimleri kullanılarak yayıldığını söyledi. Ancak asılsız reklam, Bursa’ya çevre illerden halı saha turizmine dönük taleplerin kapısını açtı. Kontrollü normalleşme başlamasıyla uzun süredir kapalı olan halı sahalar da bulundukları şehirlerin risk durumuna göre faaliyetlerine başladı. Bursa’da da sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında halı sahaların açılması kararlaştırıldı.

Sosyal medyada yüksek risk grubunda yer alan İstanbul’dan Bursa’ya lüks araç ile İskender ve sınırsız meşrubat dahil kişi başı 450 TL’ye halı saha turu düzenlendiğine dair yer alan ilanlar dikkat çekti.

enBursa.com’a konuşan Timsaha Özlüce İşletme Sahibi Süleyman Yenen, söz konusu ilanla bir ilgileri olmadığını, İstanbullu bir turim firmasının isimlerini kullanarak ilanları yaydığını söyledi.


Yenen, Şöyle konuştu:

İSTANBULLU BİR TURİZM FİRMASI YAYMIŞ

“Biz de yasakların kalkmasından sonra sosyal medyaya düşen görselden bizim de haberimiz oldu. İstanbul da bir turizm firması böyle bir kampanya yaptığına dair görsel paylaşmış.”

Yenen, ilanla bir ilgileri olmamasına rağmen İstanbul ve çevre illerden çok fazla talep almaya başladıklarını söyledi ve ekledi:

‘ÇOK FAZLA TALEP VAR’

“O günden beri telefonlarımız hiç susmuyor. Böyle bir şey var mı gelmek istiyoruz diyorlar. Böyle bir kampanyadan bizim bir haberimiz yok. O günden beri İstanbul’dan ve çevre illerden çok fazla arayan oldu. Görselin etkisi oldu sanırım.  Ben ilk başta şaka sandım. Bursa’dan müşterilerimizin araması normal ama diğer şehirlerden arıyorlar.”


Günlerdir telefonları susmayan halı saha işletmecisi, farklı illerden rezervasyon almaya başladıklarını söyledi.

Yenen, şöyle konuştu;


SOSYAL MEDYADAKİ İLAN HALI SAHA TURİZMİNİN ÖNÜNÜ AÇTI

“Bizde birkaç rezervasyon aldık.  Bunu biz yapmadık ve bu viral oldu. Ancak görselin bizim markamızla hiçbir alakası yok. Bizim yaptığımız bir organizasyon değil. Kampanyayı biz düzenlemedik. Halı saha için saatler böyleyken bizim için kısıtlama avantaja döndü. “

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ