Zirvede Haber

Bursa’nın semt pazarlarında son durum?

Bursa’nın semt pazarlarında son durum?

Pazar fiyatları günden güne vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Soğanlı Semt Pazarı’nda pazarcılara ‘fiyatlar düştü mü’, vatandaşa ise ‘pazar fiyatlarını nasıl buldunuz’ sorusunu sorduk. Pazarcılar fiyatların normal olduğunu söylerken, kimi vatandaş fiyatların pahalı, kimisi de fiyatların normal olduğu fikrinde.

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN bursadabugun.com

Koronavirüs hayatın her alanını etkilediği gibi pazar fiyatlarını da etkiledi.

Bursa Soğanlı Semt Pazarı’ndaki fiyatları esnafa; pazardan kaç liraya çıktığını ise vatandaşa sorduk.

“Pazar fiyatları oldukça uygun” diyen de oldu, “fiyatlar pahalı” diyen de.

Pazarcılar ise “Fiyatlar uygun. Asıl kötü durumda olan üreticiler. Sebze ve meyve fiyatları düşmüş durumda” dedi.

“KÖYLÜ NE YAPSIN?”

Soğanlı Semt Pazarı’nda patates ve soğan satan bir esnaf, “Fiyatlar çok uygun. 50 kuruşa da mal var, 2 liraya da. Soğan bu sene ucuz ve en iyi mal. Kilosu 2,5 lira. Bunlar gayet uygun fiyatlar, köylü ne yapsın? Mallar dökülüyor artık. Hafta sonları zaten kapalı. Fiyatlar normal. Bir poşet olmuş 25 lira. Masraflar çok ağır. Pazar bomboş, alışveriş yok” şeklinde konuştu.

“NE KADAR UCUZ OLURSA OLSUN VATANDAŞ İÇİN HEP PAHALI”

Fiyatların uygun olduğunu dile getiren esnaf Mehmet Güden, “Fiyatlar şu an için normal. Patlıcan 7 lira, kabak 6 lira, salatalık 6 lira, domates 3 kilo 10 lira, biber 8 lira yani fiyatlar geçen haftaya göre düştü. Ne kadar ucuz olursa olsun vatandaş için hep pahalı. Vatandaş haklı ama, çünkü geliri düşük. Aldıkları ürünler pahalı geliyor. Her şey başını almış gidiyor. Biz de ay sonunu zor çıkarıyoruz. Vergiler, faturalar hepsi üst üste geliyor. Kazandığımızı geri veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

“BÜTÜN ACI BİZDE”

Uzun yıllardır esnaflık yapan İbrahim Güden, Domates bedava, inanın bedava. Her şeye zam geliyor, olan bize oluyor. Bir poşetin kilosu 40 lira. Hesabını siz yapın. Altıntaş’ın kabağı var ve çok uygun 3 lira. Domates 3 kilo 10 lira. Gelin görün ki bizi marketler öldürüyor. Olan biz pazarcılara oluyor. Kimseye bir şey diyemiyoruz. Pazarcılar gözden çıkarılmış zaten. Bütün acı bizde” dedi.

“BEN 1 MAYDANOZA BEDAVA 1 POŞET VERİYORUM”

Bir başka esnaf ise “Fiyatlarımız etiketlerimizde mevcut zaten. 1 liraya maydanoz, soğan 1 lira, marul 3 lira, havuç ve turp 3 lira, ıspanak 3 lira, fiyatlarımız çok düşük. 1 liraya sakız satılıyor zaten biz maydanoz satıyoruz. Çok para harcadığınız şeyler değil bunlar. Biz para kazanamıyoruz. Geçen hafta aldığım poşet 15 liraydı, şimdi 20 lira. Günde 10 kilo poşet harcıyorum. Markette poşete para ödüyorsunuz, ben 1 maydanoza bedava 1 poşet veriyorum” diye konuştu.

“80-100 LİRAYA İHTİYACIMIZI ALABİLİYORUZ

Alışverişe çıkan vatandaşlardan bazıları “Fiyatlar uygun. Haftalık alışverişimizi yapabiliyoruz. İki arabayı 140 liraya doldurduk. Olacağı budur. 80-100 liraya ihtiyacımızı alabiliyoruz” derken bazıları da” Fiyatlar pahalı. Vatandaşın alım gücü yok. Esnaf bitik zaten. Alım gücü artık çok zor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ