Zirvede Haber

152 Evler Mahalle Konağı ve Ana Kucağı İstiyorlar!

152 Evler Mahalle Konağı ve Ana Kucağı İstiyorlar!

“Covit 19 pandemi süreci ülkemizde  1 yılını doldurdu sıkıntılı üzüntülü anlar yaşadık. Kayıplarımız oldu sevdiklerimizi yitirdik. Ölen sağlıkçılarımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” sözler CHP Yıldırım Belediye Meclis üyesi ve Gurup Sözcüsü Nimet Yıldız’a ait. Yıldız; “Bu durumda en çokta etkilenen esnafımız ve bu birimlerde çalışan pandemi dolayısıyla işinden olan vatandaşlarımız oldu. AKP kongrelerinin labelep yani hınca hınç salonların doluluğu davullu zurnalı omuzlarda kutlamaları hem vatandaşı hem esnafı çileden çıkarmıştı bu covit yasakları bize mi diye haklı olarak  isyan ettiler. Neyse ki; illerin covit yoğunluğuna göre kısıtlamalar kademeli olarak normalleşme ye geçildi. Alınan bu kararla esnafımıza bir nebze de olsa nefes aldırır.

Akşam saat 19’a  kadar deniliyor esnafın en çok iş yaptığı saatte yasak başlıyor. Kademeli normalleşme ile rehavete kapılmamalıyız. İş yerlerinin düzenli denetlenmesinde önemli görev zabıtamıza  düşüyor. Kontroller açısından maske, mesafe, hijyen kurallarına uymayı ihmal etmeyelim. Tedbiri elden bırakmamalıyız. Yakın zamanda belediye ile işçiler toplu sözleşme imzaladı. Ancak buradan belediye isçilerimizin bir sıkıntısını aktarayım. Belediye de çalışan aynı aileden akraba olanlar var. Daha önce de müdürlük birimlerinde görev yapan eşler vardı. Bu tür işe alımlarda hakkaniyet ve liyakat  gözetilerek  dikkat edilmesi gereken bir konu. Yine çalışanlarımız içerisinde birbirine akraba yakın olanlardan, temizlik işlerinde çavuş olarak görevlendirildiği bu göreve gelenlerde kendine yakın olanları daha hafif işlerde çalıştırdıklarını yaptığı işte verim düşük olsa da   kayırdığını, bir kısımda yaptığı işte tecrübe ve liyakatine  bakılmadan  yine çavuş gibi sorumluluklar verilerek hemşehrilik adı altında terfi ettirilmişlerdir. Örneğin; 8 -10 yıllık bu işte çalışan işçilerden değil de iş yerinde yeni olanlardan çavuş yapılmış.

Bu tür terfi ve görevlendirmeler çalışanlarımız içerisinde huzursuzluk ve mutsuzluk yaratır. Bu da yapılan işe yansır ve verim alamayız. Belediye aile şirketi değil, halka hizmet eden kamu kurumu. Özel sektörde dahi bir aileden bir kişi  ise alınıyor. Bu konuya hassasiyetle yaklaşıp  ve gereğini yapacağınızı temenni ediyorum. Basın dada yer aldı. Belediye başkan yardımcıları ile ilgili görev değişikliği oldu. Yürütmenin icranın başındasınız sizin sorumluluğunuzda olan bir değişiklik. Ancak; birim müdürlerinin  yöneticilerin  bu kadar sık sık  görev değişikliği  bu dönem olduğu kadar hem müdürlüklerde hem başkan yardımcıları ve bağlı birimlerinde yapılan değişiklik hiç bir dönemde olmamıştır. Kabinede bile bu kadar değişiklik yapılmamıştır. Bu yöntem ile Yıldırım Belediyesi’nde verim alınmaz. Çünkü her gelen müdürün çalışması farklı. Hem vekaleten atanan müdürler, hem çalışanlar “acaba benim yerimde değişiklik olur mu?”  Kaygısı ile işlerinde randıman sağlayamazlar. kim nereye atandı hangi müdürlük kimden sorumlu  Biz meclis üyeleri olarak bile takipte zorlanıyoruz  Vatandaş ne yapsın!

Kırsal Kalkınmaya aldığımız mahallelerimiz vardı. Burada Fidyekızık  Kaplangazi Vakfı Başkanı Ertuğrul beyin itirazı var. İtirazda; “bu mahallelerin sadece nüfus oranlarının baz aldığını” ifade etmiş. Fidyekızık’ın  bu statüye  alınmasının önemini, “tarihi, kültür sosyal ve ekonomisinin araştırılmadığını”  ifade etmiş. Bu konuyla ilgili itiraz dilekçesini vermiş. Dilekçesinin  içerisinde kültürel, tarımsal, konularının önemine değinmiş bunların içinde Fidyekızık ta 150- 200 dönüm arazi de sulu tarım yapıldığı 2004 Yılında başlatılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Orman Bölge Müdürlüğü Cumalıkızık Fidyekızık kestane üreticileri ile başlatılan kestane ıslah ve ihya projesi sayesinde Uludağ eteklerinde 3 bin dönüm alanda kestane üreticisinin devam ettiği başlangıç noktası Fidyekızık olan ekolojik dengeyi ve kızıkları bütünleştirerek kırsal turizmin genişleyeceğini, Fidyekızık kapsam dışı kalması neticesinde Fidyekızık koruma amaçlı ıslah imar planının ilgili kanun hükümleri istismar edilerek uygulamalı “İmar Planına” dönüşeceği “EKO SİSTEMİN ZARAR GÖRECEĞİNİ” ifade etmişlerdir.Bu talepleri dikkate alalım. FİDYEKIZIK TA KIRSAL KALKINMA MAHALLE STATÜSÜNE EKLEYELİM.

Mollaarap mahalle muhtarlığını ziyaret ettik. Mahalle muhtarları olmayan yerlerde bu kiraları biz ödüyoruz. Biz kiraları ödüyorsak 2 yıldır Mollaarap Mahalle Muhtarlığı’nın kirasını neden ödemiyoruz! Millet Mahallesi Muhtarlığı Çevre Yolu’nun altında “Çocuk Parkı” istiyor. Park talebi karşılanmalı. 152 Evler Mahalle Muhtarlığı 4468 ada 9 parselde geçen ay yapılan imar değişikliği ile mahalle konağı yapılan yere Ana Kucağı yapılmasını istiyor. Kadınlarımız şiddete maruz kaldığında nereyi arayacaklarını bilmiyorlar bununla ilgili belediye bir çalışma yapmalı.” dedi.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ