Zirvede Haber

Bursa’nın yüzünü güldüren karar!

Bursa’nın yüzünü güldüren karar!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, yeni normalleşme kararlarının Bursa’da en çok mutlu ettiği kesimi bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Önceki akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni normal hayata geçişin kurallarını açıklarken bütün Türkiye pürdikkat kendisini dinledi.

Şüphesiz Erdoğan’ın söyleyecekleri son derece önemliydi.

Zira kapalı olan esnaf aylardır mağdur, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı aylardır evde, okullar kapalıydı. Haftasonu yasaklarıyla da toplum iyice bunalmıştı. Bir gevşeme ve rahatlama beklentisi had safhadaydı.

Salgın tedbirlerini, illerin risk durumuna göre büyük ölçüde gevşeten normalleşme kararları en çok, aylardır dükkanları kapalı olan esnafın yüzünü güldürdü.

Nitekim, dün sabah kentte dolaşırken iş yerlerini, lokantalarını, kafelerini, kıraathanelerini, restoranlarını açan esnafın işe yeniden sevinçle koyulduklarına tanık olduk.

Açılan iş yerleri ülke ekonomimiz için önem arz ediyor. Çarşılara yeniden canlılık katacak normalleşmenin ekonomik verilere de olumlu yansıyacağını umut ediyoruz.

Çok şükür ki, Türkiye genelinde 42 kent düşük ve orta riskli iller arasında bulunuyor. Yüksek ve çok yüksek riskli diğer 39 ilin vaka sayılarını düşürmesiyle birlikte normalleşmenin yurt genelinde yayılması sağlanacak.

Haftasonu yasaklarının kalkmasıyla birlikte ülkede yeniden bir hareketlilik olacak.

Okullarımızın da kademeli olarak açılmasıyla birlikte yeni hayatın topluma yansımalarının da olumlu geçmesini umut ediyoruz.

Aşılama elbette hepimize büyük bir umut pompalıyor. Bugün için 9 milyonu bulan aşılama rakamıyla Türkiye dünyada bu işe soyunan devletler arasında ilk beşte yer alıyor. Fakat, henüz istenilen hızda aşılama sağlanabilmiş değil. Yerli aşı ile birlikte bunun daha da hızlanması gerekiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ