Zirvede Haber

Gözler Kabine Toplantısı’nda

Gözler Kabine Toplantısı’nda

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde ‘yerine karar’ dönemi başlıyor. Gözler 1 Mart Pazartesi günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda olacak. Toplantıda yüz yüze eğitim ne zaman başlayacağı ve liselerde yüz yüze sınavların ertelenip ertelenmeyeceği soruları yanıt bulacak. Toplantıda ayrıca kafe ve restoranların ne zaman açılacağı ve 65 yaş üstü kısıtlamanın kaldırılıp kaldırılmayacağı da ele alınacak. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda alınan kararları açıklaması bekleniyor.

Koronavirüs ile mücadelede artık yerinde karar dönemi uygulanacak. İl il normalleşme adımları,  Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı’nda ele alınacak.

Kabine Toplantısı’nda kademeli normalleşmenin detayları belli olacak ve kısıtlamalar ile ilgili son durum her il özelinde değerlendirilecek.

İllerdeki risk durumuna göre kısıtlamalar gevşetilecek ya da daha sıkı tedbirler alınacak.

Tabloda, düşük riskli iller mavi, orta riskli iller sarı, yüksek riskli iller turuncu, çok yüksek riskli iller de kırmızı ile gösterilecek.

Kabine Toplantısı bugün var mı, saat kaçta?

Restoranlar, kafeler ve diğer işletmeleri yakından ilgilendiren Kabine Toplantısı, 1 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek. Toplantı saati için henüz bir detay bulunmazken akşam saatlerinde detayların açıklanması bekleniyor.

Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak?

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında alınan tavsiye kararları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günkü Kabine Toplantısı’nı işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Lokantalarla ilgili neler yapmamız gerekir, kafeteryalarla ilgili ne gibi adımlar atarız. Bunların kararlarını pazartesi günü Kabine Toplantısı’nda alacak sonra da yapacağım açıklamada bunları tüm halkıma inşallah ifade edeceğim” dedi.

Yüz yüze eğitime geçiş için de gözler Beştepe’de olacak. Risk haritasına göre il il karar alınacak.

İllerin salgın koşullarına göre hem yüz yüze eğitim hem de sınavlara 2 Mart’ta başlanacak.

Yerli aşıda son durum ne?

Kabine Toplantısı’nda Türkiye’deki aşılanma süreci değerlendirilecek. Aşı tedariki konusunda Çin ve Almanya’dan sipariş edilen aşıların son durumu ile yerli aşı çalışmaları ele alınacak.

65 yaş ve üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?

65 yaş üstü de merakla, sokak kısıtlaması esnetilecek mi diye bekliyor.

Bakan koca, aşının ilk doz vurulduktan 42 gün sonra etkili olduğunu hatırlattı. “Aşılama oranının yüksekliğine bağlı olarak illerde duruma göre esnetme yapılabilir” dedi.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması esneyecek mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasının da detayları bugünkü Kabine Toplantısı’nda belli olacak. İllere göre gevşeme olması bekleniyor.

Her il yönetimi vaka sayısına göre karar alacak. Yerel yönetimler bu konuda belirleyici olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ