Zirvede Haber

Desteğe ihtiyaç duyan bebek sahibi tüm yurttaşlarımıza kapılarımız sonuna kadar açıktır

Desteğe ihtiyaç duyan bebek sahibi tüm yurttaşlarımıza kapılarımız sonuna kadar açıktır

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı ‘Bebek Market Dayanışma Kampanyası’nın startını verdi. Bebek bezi ve mama gibi temel ihtiyaç malzemelerini içeren sosyal dayanışma kampanyasının ayrıntılarını anlatan CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, “Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin desteğe ihtiyaç duyan bebek sahibi tüm yurttaşlarımıza kapılarımız sonuna kadar açıktır” dedi.CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı önemli bir sosyal dayanışma kampanyasına imza atıyor.

Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntılardan yola çıkan CHP Nlüfer İlçe Başkanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere bebek bezi, mama, pişik kremi ve ıslak mendil gibi temel ihtiyaç malzemeleri desteğini içeren ‘Bebek Market Dayanışma Kampanyası’nın startını verdi.

Gönüllülerin destekleri ile yıl sonuna kadar sürecek kampanyanın tanıtım toplantısında konuşan CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, son dönemde bazı marketlerde temel gıda maddeleri ve bebek mamalarına takılan alarm ve kilit sistemlerini hatırlattı.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz konuşmasına pandeminin de etkisi ile yaşanan ekonomik tabloyu özetleyerek başladı ve şunları söyledi;

“EKONOMİ POLİTİKALARI VE PANDEMİ YIKIMI…”

“Bir yıldan uzun zamandır küresel olarak yaşamakta olduğumuz COVİD-19 pandemisinin yarattığı büyük yıkım hayatımızı neredeyse tüm alanlarda olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ülkemizde çok uzun zamandır uygulanan yanlış ekonomi politikaları üzerine gelen pandemi yıkımı,  vatandaşları çözümsüz çaresizlikle baş başa bıraktı. DİSK Araştırma Merkezi çatısı altında çalışmalarını sürdüren BİSAM’ın Ocak 2021 verilerine göre; Dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı 2.584 TL’dir. Bu harcama tutarı sadece gıda için yapılması gereken minimum tutardır. Açlık sınırı üzerinden hane halkı tüketim harcamaları esas alınarak yapılan hesaplama sonuçlarına göre ise yoksulluk sınırı 8.939 TL olarak gerçekleşmiştir. Sağlıklı beslenmek için her aile ferdinin alması gereken kalori miktarı farklılık göstermektedir. Yetişkin bir erkeğin sağlıklı bir biçimde beslenmesi için tüketmesi gereken gıdaların aylık karşılığı 693 TL’dir. Bu değer yetişkin bir kadın için 669 TL, 15-18 yaş bir genç için 735 TL, 4-6 yaş arası bir çocuk için 486 TL’dir.”

Yılmaz, eleştirilerini şöyle sürdürdü;

“YOKSULLUK ‘YOK’ DEYİNCE YOK OLMUYOR”

“İktidar sahipleri genelde ve yerelde sosyal yardımların düzenli yapıldığı ve kimsenin aç uyumadığı yönünde açıklamalar yapıyor. Bu açıklamaların iyi niyetle bakıldığında sadece bir dilek ve temenni olduğunu, yoksulluğun “yok” deyince yok olmadığını üzülerek görüyoruz. Her şey ortada, herkes her şeyi biliyor.

“TEMEL GIDA ÜRÜNLERİ VE BEBEK MAMALARINA ALARM TAKILIYOR”

Derinleşen ekonomik kriz sonucu yurttaşın alım gücü günden güne erirken marketlerde temel gıda ürünlerine alarm takılmaya başlandı. Marketlerin bazılarında bebek mamalarına  normal şartlarda pahalı olan ürünlere uygulanan prosedür uygulanıyor. Bebek mamalarına da alarm takıldı.”

Gelinen süreçte ekonomik olarak zorluk çeken ailelere destek olmak amacıyla başlattıkları ‘Bebek Market Dayanışma Kampanyası’ hakkında bilgi veren Yılmaz, yıl sonuna kadar sürecek dayanışma ağıyla ilgili şu bilgileri verdi;

BEBEK MARKET DAYANIŞMA KAMPANYASI BAŞLADI

“CHP Nilüfer İlçe Örgütü olarak 2021 yılı sonuna kadar sürdürmeyi hedeflediğimiz “BEBEK MARKET” dayanışma kampanyasını bugün itibarı ile başlatıyoruz. Gönüllülerimiz ve yardımseverlerimizin destekleriyle büyüteceğimiz kampanyanın çoban ateşini İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz yaktı. İlk etap dağıtılacak malzemeler arkadaşlarımızın bağışlarıyla temin edildi ve bugün itibarı ile ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaya başlanıyor.”

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, temel ihtiyaç malzemelerini kapsayan kampanyadan ayrım gözetmeksizin ihtiyaç sahibi tüm aiellerin yararlanabileceğini söyledi ve ekledi;

“AYRIM GÖZETMEKSİZİN İHTİYAÇ SAHİBİ TÜM AİLELERE KAPIMIZ AÇIK”

“BEBEK MARKET kampanyamızda;  bebek maması, bebek bezi, pişik kremi ve ıslak mendilden oluşan temel ihtiyaç malzemeleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Bu dayanışma kampanyasının odağında ihtiyaç sahibi tüm bebekli aileler vardır. Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin desteğe ihtiyaç duyan tüm yurttaşlarımıza kapılarımız sonuna kadar açıktır.”

Gönüllülerden gelecek bağışlarla yürütülecek kampanya için Bursalılara seslenen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü;

YILMAZ’DAN GÖNÜLLÜLERE VE MEDYAYA ÇAĞRI

“Dayanışmaya destek olmak isteyen gönüllülerimize ve bağışçılarımıza da ayrıca bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sizlerden beklentimiz kampanya boyunca her numara bebek maması ve bebek bezine ihtiyacımız olacak. Bu kampanyayı sizlerin desteği ile büyüteceğiz. Kampanyamıza ayni olarak yapacağınız destekler için tüm gönüllülerimize şimdiden ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kamuoyunu bilgilendirme ve halkın haber alma hakkına dönük yaptığınız çalışmalarla mesai kavramı olmaksızın emek sarf eden siz değerli meslektaşlarımın da bu kampanyaya sahip çıkmasını diliyorum. Sizlerin yapacağı haberlerle oluşacak kamuoyu,  bu dayanışma kampanyasının büyümesinde en önemli kilometre taşlarından biri olacaktır. Bağışçılara ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmada sizlerin emekleri bizler için çok kıymetlidir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ